EUROPSKI DAN JEZIKA
Učimo jezike

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učimo jezike

U našoj školi u ponedjeljak 28. rujna 2015. obilježen je Europski dan jezika

dan jezika 1

Radionica engleskog jezika za učenike razredne nastave

Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna na inicijativu Vijeća Europe, a cilj mu je upozoriti na važnost učenja jezika, promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe i poticati cjeloživotno učenja jezika u školi i izvan nje. Prvi dan Europskih jezika obilježen je 2001. godine u Europskoj godini jezika koju su zajednički organizirali Vijeće Europe i Europska unija.

U našoj školi ovogodišnji Europski dan jezika obilježen je nizom radionica koje su osmislili i održali učitelji stranih jezika: Marija Majhen, Irena Horvat, Ivan Vukalović, Josip Žulj, Gordana Horvat Mesić, Željka Hojsak, Jadranka Crnić, Kruno Puškar i Zlatko Smetiško. Radionice njemačkog, engleskog, francuskog, talijanskog, ruskog, češkog jezika i esperanta održane su u petak i ponedjeljak u učionicama škole, a trajale su jedan sat. Učenici su sami birali kojoj radionici žele prisustvovati, a učitelji su u tom vremenu učenicima plesom, pjesmama, igrama, natjecanjima, filmovima i specijalitetima određenih zemalja predstavljali nove jezike i kulture.

dan jezika 2

Radionice francuskoga jezika

Učitelji se nadaju da će ovakvo predstavljanje jezika potaknuti učenike na učenje novih jezika te ističu koliko je važno učiti jezike i očuvati europsko bogatstvo jezika koje uključuje dvjesto jezika.

 

Tekst: Bernardo Višak, 7. a
Foto: Ana Andrić, Ivan Vukalović

 

Povezani članci