GLAGOLJICA
Otvoren natječaj za najljepši straničnik

napisao Izvor Osmodec Urednik

Otvoren natječaj za najljepši straničnik

OŠ Ljudevita Modeca Križevci otvara Natječaj za najljepši straničnik s glagoljičkim motivom povodom rođendana Misala po zakonu Rimskoga dvora (prve hrvatske tiskane knjige), 22. veljače 

Tema nije zadana, kao ni likovna tehnika, dakle, dovoljno je izraditi straničnik s glagoljičkim motivom/motivima, dimenzija 20 X 5 cm, u bilo kojoj likovnoj tehnici. Svaki učenik može izraditi jedan ili dva straničnika. Straničnik se predaje učiteljicama Martini Iveković ili Vedrani Rađi (B smjena) koje su osmislile ovaj natječaj ili knjižničarki Romani Erhatić u radno vrijeme knjižnice.

Straničnik ne smije biti potpisan (niti imenom i prezimenom, niti zaporkom). Straničnik je potrebno staviti u omotnicu na kojoj će pisati samo zaporka (bilo koja kombinacija riječi i brojeva), te donijeti još jednu omotnicu u kojoj će biti papirić sa zaporkom i imenom i prezimenom te razredom učenika kako bismo kasnije mogli upariti ime pobjednika s radom.

Ukoliko učenik sudjeluje s  dvama straničnicima, stavit će svaki zasebno u omotnicu, dakle, trebat će 4 omotnice i dvije zaporke. Rok za predaju straničnika je 22. veljače, a mogu sudjelovati svi učenici naše škole od 1. do 8. razreda.

Ovaj natječaj prvi se put organizira u našoj školi, a likovni rad za poziv rad je učenice Eme Vrhovec iz 5. e razreda.

Sudionike očekuju vrijedne nagrade!

 

Povezani članci