GORANOV 100. ROĐENDAN
Proslavili obljetnicu slanjem prigodnih čestitki

napisao izadmin5

Proslavili obljetnicu slanjem prigodnih čestitki

Učenici naše škole prisustvovali su 21. ožujka obilježavanju stotog rođendana književnika Ivana Gorana Kovačića. U križevačkoj pošti predstavljen je prigodni žig i omotnica, a zatim su učenici poslali čestitke školama i ustanovama koje nose Kovačićevo ime

Učenicima je o Ivanu Goranu Kovačiću govorio knjižničar Jerko Barišić

Učenicima je o Ivanu Goranu Kovačiću govorio knjižničar Jerko Barišić

  U pošti u Križevcima 21. ožujka učenici naše škole i učenici osnovne škole „Grigor Vitez” iz Svetog Ivana Žabna obilježili su 100. obljetnicu rođenja književnika Ivana Gorana Kovačića. Za tu je proslavu Zoran Cvetković, voditelj filatelističke grupe u OŠ „Grigor Vitez”, osmislio prigodni žig i omotnicu, za čije je izdavanje zaslužna naša škola i križevački ogranak Hrvatskog pedagoško-književnog zbora.Na početku je sve prisutne uime Hrvatske pošte pozdravila Delfa Čavlović, a zatim je Jerko Barišić, knjižničar u OŠ „Grigor Vitez”, predstavio pjesničku osobnost Ivana Gorana Kovačića. Uslijedio je glazbeni dio svečanosti u kojem su učenici Marko Bošnjak i Robert Lončarić iz OŠ „Grigor Vitez” izveli nekoliko skladbi na harmonici.

Prigodni žig i omotnica

Prigodni žig i omotnica

Učenici 7. e razreda naše škole nakon kratkog su programa utiskivali prigodne žigove na omotnice i poslali čestitke svim školama i ustanovama u Republici Hrvatskoj koje nose ime Ivana Gorana Kovačića.

– Svidjelo mi se što smo na ovakav način čestitali školama i drugim ustanovama ovu obljetnicu. Izradili smo prelijepe čestitke uz pomoć učiteljice Senke Pleše. Zabavila sam se, a usput i naučila nešto o Ivanu Goranu Kovačiću – zaključila je Barbara iz 7. e razreda.

Učenici su udarili prigodni žig i poslali čestitke

Učenici su udarili prigodni žig i poslali čestitke

Tekst: Matea Koren, 8. e
Fotografije: Martina Valec Rebić

Povezani članci