HIPPO NATJECANJE
U subotu natjecanje iz engleskoga jezika

napisao Izvor Osmodec Urednik

U subotu natjecanje iz engleskoga jezika

Učenice i učenici 3. – 8. razreda naše škole koji uče engleski jezik, kao redovni ili izborni predmet, sudjelovat će u subotu 22. veljače na 8. međunarodnom natjecanju u znanju engleskoga jezika HIPPO – Engleski bez granica

 

Pod geslom English Without Borders (Engleski bez granica) organizatori natjecanja GLOBAL INPUT i GLOBAL HIPPO ASSOCIATION žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava. Na natjecanje pozivaju sve mlade od 9 do 19 godina. Prošle godine natjecalo se oko 25000 natjecatelja iz tridesetak zemalja svijeta, a učenici iz Hrvatske redovito postižu izvrsne rezultate.

Prvi krug natjecanja će se održati 22. veljače 2020. u našoj školi gdje se rješavaju testovi sa zadacima slušanja i razumijevanja i oni se šalju organizatorima natjecanja. Najbolji rezultati sudjeluju u drugom krugu (regionalno polufinale u ožujku), a zatim se na finale putuje u Italiju u mjesecu svibnju. Natjecatelji se dijele u nekoliko kategorija  prema uzrastu-naših 38 učenika natječe se u kategorijama Little Hippo, Hippo 1, Hippo 2 i Hippo 3.

Sretno svima u subotu!

Povezani članci