Top
KulturaŠkolska godina 2012./2013.

JADRANKA ČUNČIĆ-BANDOV
Književnica s dugogodišnjim lutkarskim iskustvom

Književnica s dugogodišnjim lutkarskim iskustvom

Početkom ožujka učenici 2. a, 4. b, PŠ Sveta Helena i PŠ Križevačka Poljana imali su susret s književnicom Jadrankom Čunčić-Bandov

Književnica je lutkama i igrama oduševila djecu

Književnica je lutkama i igrama oduševila djecu

  Poznata književnica pokazala je učenicima lutke izrađene od tikvica i materijala koji je našla kod kuće i pri tome glumila, igrala se i šalila s djecom. Neki učenici imali su priliku biti mali glumci. Djeca su bila jako vesela i zainteresirano su pratila druženje.

Neki su se učenici okušali u glumi

Neki su se učenici okušali u glumi

Jadranka Čunčić-Bandov rođena je 1956. godine u Zagrebu. Osnovnu školu polazila je u Vukovini, a u Zagrebu je završila Školu za odgajateljice i Filozofski fakultet (diplomirala je povijest umjetnosti i češki jezik). Još kao srednjoškolka uključila se u rad lutkarskog kazališta Kvak. Zahvaljujući dugogodišnjem lutkarskom iskustvu, danas predstavlja vlastite igrokaze djeci kroz lutkarske kolaž-predstave.
Igrokazi su joj objavljeni u raznim knjigama i časopisima za djecu. Do sada je objavila zbirke: Razgovori u travi, Od jarca do komarca, Igre sa zmajevima (uvrštene u lektiru za četvrti razred osnovne škole), Šale, trice, zvrndalice, Puž na raskrižju te slikovnicu Iju-ju i strip-album Boduljko i Žbunika. Autorica je teksta lutkarske serije Tikvići te članica Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Tekst i fotografije: Brankica Salopek

 

Povezani članci
KNJIŽEVNI SUSRET
Autor zaigranih književnih djela

U svibnju su se učenici 3. b i 6. e razreda družili s književnikom Mladenom Kušecom koji im je predstavio Read more

PREDAVANJE
Mala škola filozofije s Brunom Ćurkom

U četvrtak 25. listopada učenike 3. d i 4. b razred posjetio je profesor filozofije dr. Bruno Ćurko, koji je Read more