JAPANSKA BAJKA
Druženje sa Saburom

napisao Izvor Osmodec Urednik

Druženje sa Saburom

Učenici prvog, drugo, trećeg i četvrtog razreda uključili su se u projekt proučavanja japanske kulture. Čitali su i ilustrirali japansku bajku „Luckasti Saburo” 

Po tri učenika 1. a, 2. b, 3. a, 3. b, 4. c i šest učenika  2. c razreda sudjelovali su 9. prosinca 2016. godine na likovnoj radionici koju je vodila učiteljica Sandra Poje. Učenici  su drvenim bojicama ilustrirali japansku bajku „Luckasti Saburo”. Radionica je započela igrom upoznavanja, nakon čega su opisivali  tradicionalnu nošnju kimono. Naučili su da je kimono tipična odjeća za Japan koju i danas nose neki njegovi stanovnici. Uvidjeli su razliku nas i Japanaca po izgledu očiju i  obliku lica. Japanci imaju duže, ovalno lice s nižim jagodicama i krupnim širim očima.

Uz svijeće i sjedeći na tepihu slušali su dječju bajku o seoskom dječaku po imenu Saburo koji nikada nije mogao zapamtiti više od jedne stvari odjednom, pa bi napravio baš tu jednu stvar, ma koliko ona bila smiješna.  Razgovarali su o tijeku radnje ove neobične i smiješne dječje bajke. Tada su prionuli na posao. Iako su učenici bili raznih dobnih skupina, odlično su se slagali. Nakon izloženih radova ova vesela likovna radionica završila je igrom pozdravljanja.

Tekst i fotografije: Sandra Poje, uč.;
Petra Stančić, pripravnica

Povezani članci