PROJEKT „DARUJMO OSMIJEH GRADU”
Prolaznici dobili poklončiće s porukama mira

napisao Izvor Osmodec Urednik

Prolaznici dobili poklončiće s porukama mira

U sklopu projekta „Darujmo osmijeh gradu” križevačka su djeca u blagdansko vrijeme sa svojim roditeljima i učiteljima/odgajateljima izrađivala poklončiće s posebnom porukom ljubavi i mira koje su zatim na ulicama podijelili prolaznicima

Sedamstotinjak naših sugrađana dobilo je mali znak pažnje.

Grad Križevci je već osmu godinu dio projekta „Darujmo osmijeh gradu”, koji je dio međunarodnog projekta „Living peace – Živimo mir” čiji je cilj širiti kulturu mira kroz konkretne akcije i razvijati dobru praksu odgoja za mir. Glavni sudionici ovog događaja su djeca koja su u blagdansko vrijeme zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima/odgajateljima izrađivali božićne i novogodišnje poklončiće s posebnom porukom ljubavi i mira.

Radionice izrade blagdanskih poklona.

Sudjelovali su Dječji vrtić „Zraka sunca” kao pokretači akcije, učenici OŠ „Vladimir Nazor”, PŠ Većeslavec, PŠ Đurđic i OŠ Ljudevita Modeca. Svi sudionici su posjetili Gradsku upravu kako bi njihovim zaposlenicima čestitali Božić i nadolazeće blagdane. Dobrodošlicu im je zaželio dogradonačelnik Tomislav Katanović i pohvalio ih za uložen trud i promicanje kulture davanja te osjećaj za potrebe drugih u ovo predblagdansko vrijeme. Učenici su uzvratili pjesmom „Radujte se narodi”, a posebno emotivan trenutak je bio kad su se minutom šutnje za mir prisjetili stradalih u Berlinu.

Primanje u Gradskoj upravi.

Nakon prijema kod dogradonačelnika, učenici su se uputili u šetnju po gradu kako bi podijelili poklone slučajnim prolaznicima. Djeca su osjetila radost darivanja, a sedamstotinjak naših sugrađana je postalo ispunjeno mirom i zadovoljstvom kad su iz dječjih ručica i uz širok osmijeh dobili mali znak pažnje u to doba darivanja.

Tekst: Lucija Martinčić. uč. savjetnica
Fotografije: Petra Stančić, uč. pripravnica

 

Povezani članci