MASKENBAL
Najbolja maska: gusarice-mažoretkinje

napisao izadmin5

Najbolja maska: gusarice-mažoretkinje

Učenici 2. b razreda došli su na fašnik maskirani u školu i zabavili se birajući najbolju masku

Neobično društvo na okupu

Neobično društvo na okupu

Na jednom mjestu skupilo se nespojivo društvo. Bilo je tu kauboja i indijanaca, vila i princeza, vragova i vještica, nindža, ptica, žirafa čak i nogometaša. Atmosfera u učionici odisala je humorom, veseljem i smijehom.

‒ Dan nam je započeo njemačkim jezikom, nastavio se matematičkim tekstualnim zadacima na temu maškara, zatim glumom i na kraju je završio pjesmom i plesom ‒ objasnila je Ana Kopilović.

Svi sudionici prodefilirali su razredom u svečanoj povorci koju je predvodila učiteljica Suzana maskirana u ciganku. Zatim su po skupinama predstavili svoje maske. U uži izbor odabirom žirija ušli su nogometaš, kaubojke, gusarice i indijanci. Borba je bila poštena i napeta do samoga kraja.

Kauboji

Kauboji

Voditeljica Adela Balić stručno je i znalački vodila fašnički program. Natjecatelji su se trudili što bolje predstaviti. Učenici su javnim glasovanjem odabrali pobjednika. U vrlo tijesnoj konkurenciji pobjedu su odnijele gusarice koje su otplesale mažoret točku i oduševile sve prisutne svojim plesnim sposobnostima.

‒ Nismo očekivale pobjedu, presretne smo ‒ rekle su uglas gusarice Iva Hrg i Ivana Sokač.

Za nagradu prva tri mjesta dobila su slatkiše, a i svi su se ostali učenici počastili svježim i slasnim krafnama s marmeladom i čokoladom napravljenim u kućnoj radinosti.

Na kraju nastave umrljanih lica, razdragani i zadovoljni uputili su se svojim kućama smišljajući planove i ideje za sljedeći fašnik.

Tekst i fotografije: Suzana Balić

Povezani članci