MEĐUGENERACIJSKO DRUŽENJE
Sedmaši razveselili starce

napisao izadmin5

Sedmaši razveselili starce

Učenici sedmih razreda posjetili su Dom za smještaj, skrb i njegu osoba treće životne dobi u Potočkoj ulici

Tijekom posjeta učenici su čitali svoja pisma i razgovarali sa stanovnicima doma

Tijekom posjeta učenici su čitali svoja pisma i razgovarali sa stanovnicima doma

  Možete li zamisliti kako je živjeti u staračkome domu? Tamo su smješteni starci o kojima nema tko brinuti, rijetki su oni koji su u domu svojevoljno. Kako su najčešće stanovnici domova osamljeni i tužni, učenici sedmih razreda odlučili su ih, pod vodstvom vjeroučiteljice Valentine Jurišić, razveseliti svojim posjetom.– Prije nekoliko godina kada se u vjeronaučnome planu i programu za sedmi razred pojavila tema Naša briga za bolesne i umiruće, pomislila sam kako bi vjeroučenici puno životnije razumjeli ovu temu kad bi se imali priliku susresti sa starijim osobama – objasnila je vjeroučiteljica Valentina kako je došlo do toga međugeneracijskog druženja.

Učenici su se prije posjeta pripremali pišući pisma u kojima su se predstavili i izrazili svoje razumijevanje i želju za druženjem. Uslijedio je posjet Domu za smještaj, skrb i njegu osoba treće životne dobi u Potočkoj ulici tijekom kojega su učenici čitali svoja pisma i razgovarali sa stanovnicima doma.

– Za vrijeme posjeta na licima staraca gotovo uvijek vidi se osmjeh, a nerijetko i suze. Uglavnom izražavaju svoju zahvalnost i veselje – zaključila je vjeroučiteljica Valentina.

Starci su bili zahvalni i veseli zbog posjeta učenika

Starci su bili zahvalni i veseli zbog posjeta učenika

Tekst: Ana Valičević, 8. b
Fotografije: Valentina Jurišić

Povezani članci