MIKE BENCARIĆ, TAEKWANDOIST I BUBNJAR
Fokuseri ili sejkeri?

napisao izadmin5

Fokuseri ili sejkeri?

Mike Bencarić (6. a) u slobodno se vrijeme već sedam godina bavi taekwondoom, a zanima ga i glazba – u glazbenoj školi uči svirati bubnjeve

Mikea zanima i udaranje po fokuserima i zveckanje sejkerima.

Mikea zanima i udaranje po fokuserima i zveckanje sejkerima.

Taekwondo je korejska borilačka vještina koja je nastala u 20. stoljeću spajanjem različitih vještina. Danas se smatra jednom od najpopularnijih borilačkih vještina. Broj taekwondoista u svijetu se procjenjuje na više od 100 milijuna – a među njima je i naš Mike Bencarić, učenik 6. a razreda.

Mike trenira za Taekwondo klub Radnik već sedam godina.
– Treninzi su tri puta tjedno po sat vremena. Na njima se obično na početku razgibavamo, a poslije udaramo po fokuserima. To su gumene sprave s ručkom na kojima vježbamo u paru, jedan drži, a drugi udara u fokuser i obrnuto – objasnio je Mike kako izgledaju treninzi.

Također se pohvalio da je osvojio četiri pojasa: bijeli, žuti, zeleni i plavi te da se trenutno priprema za osvajanje crnog pojasa.
– Pojasevi su dokaz da je taekwondoist svladao neku tehniku, vještinu. Svaka boja označuje drugačiji stupanj znanja. Crni pojas je zadnji i najviši pojas u taekwondou. Borbe će biti sve teže, morat ću znati pet tehnika samoobrane: osnove (kibon), forme (poomsae), samoobranu (hosinsul), lomljenje (kyopka) i borbu (kyorugi). Moći ću trenirati druge mlađe taekwondoiste, ali nažalost tek kada postanem punoljetan – ispričao je Mike.

Kada se bliže natjecanja, Mike se posebno priprema za njih pa dobri rezultati ne izostaju.
– Bio sam na mnogim natjecanjima i osvojio četiri brončane medalje – pohvalio se Mike.

Mike je do sad osvojio četiri brončane medalje.

Mike je do sad osvojio četiri brončane medalje.

Mikeova nježnija strana

Mikea osim taekwandoa zanima i glazba. Pohađa glazbenu školu i uči svirati bubnjeve.
– Bubnjeve sviram dvije godine. Probe imam samo jednom tjedno, a učim svirati bubnjeve, klavijature i zvečke zvane sejkeri – rekao je Mike.

Zanimalo nas je kako njegovi ukućani podnose buku bubnjeva.
– Na sreću moji roditelji ne moraju često podnositi buku jer mi je profesor pokazao zanimljivu metodu vježbanja . Palicama udaram po jastuku i tako ne bučim, a ipak uspijem navježbati. Moram priznati da mi je naporno i razmišljam o ispisivanju iz glazbene škole kako bih imao više vremena za sebe, taekwando i školu – zaključio je Mike.

Mike razmišlja o odustajanju od glazbene škole jer mu je teško uskladiti sve obveze.

Mike razmišlja o odustajanju od glazbene škole jer mu je teško uskladiti sve obveze.

Tekst: Lucija Picig, 6. a
Fotografije: iz Mikeovog albuma

 

Povezani članci