DRŽAVNO NATJECANJE „ČITANJEM DO ZVIJEZDA”
Nadomak postolja na čitateljskom natjecanju

napisao Izvor Osmodec Urednik

Nadomak postolja na čitateljskom natjecanju

Učenice naše škole Klara Mihalić, Leona Samarđija i Nastasja Sokač osvojile četvrto mjesto na Državnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda”

Klara, Nastasja i Leona s učiteljicama Ninom i Martinom

Učenice naše škole Klara Mihalić (7. c), Leona Samarđija i Nastasja Sokač (8. d) s mentoricama Ninom Drakulić i Martinom Iveković osvojile su četvrto mjesto na Državnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda” koje se održalo u Čakovcu 10. svibnja. Postigle su sjajan uspjeh s obzirom na to da su u konkurenciji bile 42 škole iz cijele zemlje.

Projekt „Čitanjem do zvijezda” započeo je prije 15 godina u Međimurskoj županiji. Natjecanje je za učenike osnovnih i srednjih škola, a natječu se u znanju i kreativnosti na temu “Čitam, mislim, razgovaram” u sklopu Nacionalnog projekta za poticanje i promociju kulture čitanja. Natjecatelji su trebali pročitati zadane knjige („Trči, ne čekaj me…” Bojane Meandžije, „Moja baka je zmaj” Melite Rundek i „Zeleni pas” Nade Mihaljević) te su se mogli natjecati u dvije kategorije: sudjelovati u kvizu znanja ili izraditi i predstaviti kreativni uradak.

− Natjecanje mi se jako svidjelo. Kviz mi je bio lagan. Očekivala sam da će pitanja biti teža jer se radilo o državnoj razini. Iznimno mi se svidio književni susret s Bojanom Meandžijom koja je napisala roman „Trči, ne čekaj me…” koji je bio jedna od zadanih lektira. Imali smo priliku i razgledati Čakovec i Stari grad Zrinskih. – otkrila je Klara Mihalić.

Tekst: Janja Karlovčec, 6. d
Fotografije: Martina Iveković, prof.; Ivančica Sudinec, prof.

 

Povezani članci