PROJEKT „ČETIRI GODIŠNJA DOBA – ŽIVJETI ZDRAVO”
Tjelesna aktivnost važna je za dobro zdravlje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Tjelesna aktivnost važna je za dobro zdravlje

Učenici 1. a, 2. a, 4. a, 4. b, 4. c, PŠ Glogovnica i PŠ Veliki Raven odarili su 3. pješačku turu projekta „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo” . Savladali su stazu dužine 7.10 km, odnosno napravili oko 10 940 koraka

Pješačenje je u učenicima pobudilo dobro raspoloženje

Početkom svibnja odrađena je 3. pješačka tura projekta „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo” pod motom „Gi-gi-gibajmo se! Planet Zemlja i mi”.  Projekt se provodi već četvrtu godinu, a osmislila ga je učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Darinka Šimunčić. U ovoj su turi sudjelovali učenici 1. a, 2. a, 4. a, 4. b, 4. c, PŠ Glogovnica i PŠ Veliki Raven sa svojim učiteljicama Katarinom Harča Sinković, Anđelkom Balić, Lucijom Martinčić, Josipom Rabadžija, Suzanom Balić, Jelenom Kuzijev, Jasminom Borošak i Sanjom Vujić. 

– Učenici su samostalno izvodili i razlikovali različite oblike kretanja za svladavanje prirodnih prostora, prepreka i otpora ovisno o posebnostima okoliša, sudjelovali su u tjelesnim aktivnostima u prirodi i pokazali veliku odgovornost za svoje zdravlje. Osim pješačenja, neprocjenjiv je boravak na otvorenom, prilagođavanje i snalaženje u nepredvidivim vremenskim uvjetima u proljeće, briga o zdravoj prehrani, međusobna suradnja i dijeljenje hrane koju su ponijeli za okrjepu. – objasnila je učiteljica Šimunčić.

Savladali su stazu dužine 7.10 km, odnosno napravili oko 10 940 koraka. Nije im zasmetala ni povremena kišica, a putem su se osladili trešnjama. Povezivali su se s prirodom grleći stabla.

– Svi smo umorni i sretni završili pješačenje, energičniji za sljedeće dane, i obećali si da se vidimo na četvrtoj, ljetnoj turi! – zaključila je učiteljica Šimunčić.

Tekst: Magdalena Božić, 8. a
Fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci