NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI 2023.
PŠ Vojakovački Osijek opet ima jedan od najboljih školskih vrtova

napisao Izvor Osmodec Urednik

PŠ Vojakovački Osijek opet ima jedan od najboljih školskih vrtova

I ove godine održan je projekt „Najljepši školski vrtovi 2023.” na kojemu se jedna od naših područnih škola ponovno plasirala među pet najboljih

Učenici PŠ Vojakovački Osijek s učiteljem Tihomirom Plešom i dožupanom Ratimirom Ljubićem na dodjeli nagrada

Naša područna škola Vojakovački Osijek opet se plasirala među prvih pet škola na Međunarodnom projektu „Najljepši školski vrtovi 2023.”. Učenici su sa svojim učiteljem Tihomirom Plešom sudjelovali na dodjeli nagrada, koja je održana 15. ožujka na Hrvatskoj radioteleviziji u Zagrebu. Pratio ih je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, učeničkih domova, djeca iz centra za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez roditeljske skrbi. Uređivanjem vrtova koja su sama oblikovala, djeca uče voljeti prirodu i prepoznavati vrednote i ljepotu podneblja u kojem žive. Uz mnoge aktivnosti i igre uče kako pravilno posijati sjeme, njegovati biljke, ubirati plodove i kako očuvati zdravo tlo.

Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Sam projekt je utemeljen još od 1995. godine s idejom da djeci koja se vraćaju iz progonstva u svoje ratom pogođene škole, omogući olakšano praćenje daljnje nastave uz osmišljavanja izgleda svoga novog školskog vrta.

Pred zgradom Hrvatske radiotelevizije

Tekst: Klara Mihalić, 7. c
Fotografije: Tihomir Pleša, uč. izvrsni savjetnik

Povezani članci