UČITELJICA NAŠE ŠKOLE OBJAVILA PRIRUČNIK ZA HRVATSKI JEZIK
Uz „Krijesnicu sveznalicu” lako je položiti svaki ispit pa i nacionalni

napisao Izvor Osmodec Urednik

Uz „Krijesnicu sveznalicu” lako je položiti svaki ispit pa i nacionalni

Od veljače je na tržištu priručnik Krijesnica sveznalica kojemu je jedna od autorica učiteljica hrvatskoga jezika u našoj školi, Martina Valec-Rebić. Riječ je o knjizi koja obuhvaća cjelokupno gradivo hrvatskoga jezika osnovne škole, a koja će budućim generacijama učenika olakšati polaganje svih ispita, uključujući i nacionalne

Osmaši proučavaju Svezanicu.

Naša profesorica hrvatskoga jezika Martina Valec-Rebić, u suautorstvu s umirovljenom zadarskom profesoricom Slavicom Kovač, napisala je priručnik koji se zove Krijesnica sveznalica. Knjiga sadržava cjelokupno gradivo hrvatskoga jezika od petog do osmog razreda kao pripremu za nacionalne ispite.

Promocija knjige održana je u 8. veljače u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu, a moglo joj se prisustvovati uživo ili putem Zooma. Učiteljicu je došao podržati njezin bivši učenik Kristijan Višak s bratom Klaudijem, koji je također bio učenik naše škole.

Klaudio i Kristijan Višak s profesoricom Rebić.

Velika je čast za autorice to što je u Knjižari Ljevak na Trgu bana Jelačića u Zagrebu cijeli izlog posvećen Sveznalici, a prvo je izdanje rasprodano u rekordnom roku.

Učitelji naše škole pred izlogom posvećenom Sveznalici.

– Iznimno sam sretna što je projekt Sveznalice uspješno realiziran i što je knjiga izašla u pravome trenutku, uoči nacionalnih ispita. Reakcije su odlične, što nam je dodatno potvrdilo da je riječ o priručniku koji je koristan, potreban i jedinstven na tržištu. Na pisanje nas je između ostaloga potaknula činjenica da naši učenici na kraju godine vraćaju udžbenike kako bi se njima služila sljedeća generacija. A, prije bilo kakve provjere poželjno je probuditi znanja koja su se možda zavukla u neke kutke zaborava. Ova knjiga će u tome biti od velike pomoći. No, ona nije namijenjena samo za pripremu za nacionalne ispite u osnovnoj školi nego i za pripremu za maturu u srednjoj školi, a može biti koristan i praktičan priručnik u koji se može zaviriti i nakon školovanja, kad se želi razriješiti neka jezična nedoumica ili unaprijediti vještine služenja hrvatskim jezikom. – poručila je profesorica Martina Valec-Rebić te je zahvalila svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji projekta.

Tekst: Janja Karlovčec, 6. d
Fotografije: iz albuma profesorice Valec-Rebić

Povezani članci