SVJETSKI DAN VODA
Trebamo čuvati svaku kapljicu vode

napisao Izvor Osmodec Urednik

Trebamo čuvati svaku kapljicu vode

Raznovrsnim i zanimljivim aktivnostima u našoj je školi obilježen Svjetski dan voda, 22. veljače

Rea Miklobušec kao kapljica vode

Kako bi osvijestili važnost  pitke vode, u našoj se školi 22. veljače obilježio Svjetski dan voda. Uz razne aktivnosti koje su pripremili naši učitelji, učenici su imali priliku naučiti štošta o vodi i koliko je ona važna za život na Zemlji.

Učenice 8. d i 8. e Maja Benčak, Tena Crnčić, Ema Doskočil, Estera Katanović, Sasha Kare, Maria Kranjec i Ema Vrhovec izradile su pano s jakom vizualnom porukom. Na plakatu je vidljiv izgled prirodnog okoliša i ekosustava bogatog vodom te okoliš sa onečišćenom vodom.

Pano o važnosti vode

Kako bi svaki razred naučio više o samoj vodi, učenica 7. c razreda Rea Miklobušec, prerušena u kapljicu vode, posjetila je svaki razred naše škole. Upoznala je učenika s glavnim biološkom, fizikalnim i kemijskim svojstvima vode te je odgovorila na pitanje zašto je važno čuvati svaku kap vode. Kako bi njezin posjet svakom odjelu bio nezaboravan, Rea je na kraju izvela predivnu interpretaciju poznate pjesme Dobriše Cesarića Voćka poslije kiše.

Učenici su se mogli osvježiti čašom čiste izvorske vode s okusom ili pak one obogaćene mjehurićima plina ugljikova (IV) oksida. Oduševljenje kod učenika izazvala je voda s okusom iz kućne radinosti. Na kraju dana ispunjenog aktivnostima učenici su moglo riješiti kviz kako bi vidjeli koliko su naučili o vodi. Marko Lugomer, učenik 6. c, osvojio je prvu nagradu.

Aktivnosti provedene na ovaj dan osmislili su učitelji: Matej Dobrić, Nina Drakulić, Anica Hrlec, Petra Kačarovski, Tea Nakani Kračić i Senka Pleše.

Galerija fotografija

Tekst: Magdalena Božić, 8. a
Fotografije: Anica Hrlec, prof.; Petra Kačarovski, prof.

Povezani članci