NOVA GENERACIJA ČITATELJA
Prvaši posvojili pisca

napisao Izvor Osmodec Urednik

Prvaši posvojili pisca

I ove školske godine nastavljen je projekt Posvojeni pisac u kojem je nova generacija učenika 1. b razreda posvojila Željku Horvat-Vukelja

Projekt čitanja Posvojeni pisac nastavio se i ovoj školskoj godini s novom generacijom učenika 1. b razreda učiteljice Suzane Balić i u suradnji s knjižničarkom Romanom Erhatić. Učenici su, kao i prošla generacija 1. b razreda, posvojili književnicu Željku Horvat-Vukelja. Njezine priče su dosta zastupljene u lektiri prvog razreda, a i pristupačne su čitačima početnicima. Nakon čitanja i predstavljanja njenih priča u razredu i školskoj knjižnici, učenici su malim koracima krenuli u svijet čitanja i stjecanja navike posjećivanja školske knjižnice. Upoznali su njene priče kao što su Balončica, Leteći glasovir, Nova Crvenkapica, Hrabrica i mnoge druge. Saznali su pojedinosti iz života omiljene dječje književnice.

Manifestaciju Noći knjige koja se održala u našoj školi 23. travnja 2021. obilježili su dramatizacijom igrokaza Reumatični kišobran Željke Horvat-Vukelja. Prvašići su u potpunosti ovu Godinu čitanja posvetili knjigama svoje posvojene književnice i obilježili ju na zanimljiv, kreativan i poučan način. Susret s književnicom se nije održao kao prijašnjih godina uživo već je bio online, ali se čak i na taj način uspjela ostvariti interakcija između prvašića i književnice Željke Horvat-Vukelja. Uz zalaganje svoje učiteljice i projektom čitanja koji su ostvarili, učenici su na dobrom putu da postanu marljivi čitači i da zavole knjige.

Tekst: Romana Erhatić, prof.
Fotografije: Suzana Balić, uč., Romana Erhatić, prof.

 

Povezani članci