ODGOJ ZA HUMANOST
Tri humanitarne akcije u dva mjeseca

napisao Izvor Osmodec Urednik

Tri humanitarne akcije u dva mjeseca

Naši su učenici i učitelji od listopada do prosinca organizirali i sudjelovali u tri humanitarne akcije: akciji „Solidarnost na djelu” Hrvatskoga Crvenog križa, skupljanju čepova za Udrugu „Maslačak” te akciji prikupljanja namirnica u sklopu projekta „Mali humanitarko” 

Naša škola ove je godine imala već niz humanitarnih akcija. U listopadu smo sudjelovali u dvije humanitarne akcije: u sakupljanju plastičnih čepova za Udrugu „Maslačak” i akciji Crvenog križa „Solidarnost na djelu”. Za Udrugu „Maslačak” prikupljene su četiri velike vreće čepova, a u akciji „Solidarnost na djelu” skupljeno je 2.690,00 kn koje su položene na račun Gradskog društva Crvenog križa Križevci.

Naša škola već drugu godinu provodi europski projekt „Mali humanitarko” kojemu je cilj odgajanje i uključivanje učenika u humanitarno djelovanje i volontiranje od malih nogu kako bi i kasnije kroz život bili osviješteni za socijalne probleme u društvu. U najnovijoj akciji početkom prosinca prikupljeno je više od 600 kilograma namirnica koje su dostavljene u Socijalnu samoposlugu „Sveti Marko Križevčanin” Gradskog društva Crvenog križa Križevci. U provedbi akcije sudjelovale su učenice Sara Androić, Lana Crnčić, Ana Balen, Dora Lovreković, Sara Konfic i Rea Galaš s voditeljicom projekta Suzanom Balić. Organizaciji i provedbi akcije pridružile su se još i učenice petog razreda Ema Vrhovec, Maja Benčak i Ema Doskočil.

Tekst: Dunja Rebić, 7. r.
Fotografije: Suzana Balić, uč.; Martin Brkić, 5. r.;
Mirjam Balen, 7. r.; www.udrugamrkz.hr

Povezani članci