POLUDRŽAVNO NATJECANJE U ODBOJCI
Varaždinci idu na državno u Poreč

napisao izadmin5

Varaždinci idu na državno u Poreč

U utorak 11. ožujka u športskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima održano je poludržavno natjecanje školskih športskih društava skupine „Sjever” u odbojci u muškoj konkurenciji, na kojem je pobjedu izvojevalo ŠŠD „Druga” iz II. OŠ Varaždin

Utakmica između ŠŠD „IBM” i ŠŠD „Izvor”

Utakmica između ŠŠD „IBM” i ŠŠD „Izvor”

Za plasman na državno borile su se četiri momčadi: ŠŠD „Vidra” iz OŠ Kuršanec kao predstavnik Međimurske županije, ŠŠD „Druga” iz II. OŠ Varaždin kao predstavnik Varaždinske županije, ŠŠD „IBM” iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica kao predstavnik Virovitičko-podravske županije i ŠŠD „Izvor” iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci kao predstavnik Koprivničko-križevačke županije.U prvoj utakmici snage su odmjerili ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Druga”. Prvi su set uvjerljivo dobili Varaždinci, u drugome je setu bilo napeto, ali je uspjela prevladati „Vidra”. U trećemu su se setu Varaždinci potrudili i pobijedili rezultatom 2:1, čime su izborili ulazak u finale.

Borba ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Druga”

Borba ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Druga”

U drugoj utakmici ogledali su se ŠŠD „IBM” i domaćin, ŠŠD „Izvor”. Prvi su set dobili gosti, dok su pobjedu u drugome setu izborili domaćini. U trećem je setu tijesno pobijedio „IBM” rezultatom 2:1 što mu je osiguralo finalnu borbu sa ŠŠD „Druga”.

Treća utakmica igrana je 3. i 4. mjesto. Domaćini su posustali i izgubili rezultatom 3:0, čime je ŠŠD „Vidra” osvojilo treće mjesto.

Natjecanje za treće mjesto između ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Izvor”

Natjecanje za treće mjesto između ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Izvor”

Iako se očekivala napeta finalna utakmica, ŠŠD „IBM” nije bilo na visini zadatka te su Varaždinci uvjerljivo pobijedili rezultatom 3:0 i izborili odlazak na državno natjecanje koje će se održati u Poreču od 2. do 4. svibnja.

Finalna utakmica između ŠŠD „IBM” i ŠŠD „Druga”

Finalna utakmica između ŠŠD „IBM” i ŠŠD „Druga”

– Trenirali smo svaki dan, trudili se i isplatilo se. Zadovoljan sam igrom svoje momčadi i rezultatom – rekao je kapetan ŠŠD „Druge” Gabrijel Ivančić, koji se odbojkom počeo baviti jer mu je i brat profesionalni odbojkaš.

Tekst: Ema Golubić, 6. a
Fotografije: Dora Rebić, 7. a

 

Povezani članci