Top
DogađanjaŠkolska godina 2013./2014.

POLUDRŽAVNO NATJECANJE U ODBOJCI
Varaždinci idu na državno u Poreč

Varaždinci idu na državno u Poreč

U utorak 11. ožujka u športskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima održano je poludržavno natjecanje školskih športskih društava skupine „Sjever” u odbojci u muškoj konkurenciji, na kojem je pobjedu izvojevalo ŠŠD „Druga” iz II. OŠ Varaždin

Utakmica između ŠŠD „IBM” i ŠŠD „Izvor”

Utakmica između ŠŠD „IBM” i ŠŠD „Izvor”

Za plasman na državno borile su se četiri momčadi: ŠŠD „Vidra” iz OŠ Kuršanec kao predstavnik Međimurske županije, ŠŠD „Druga” iz II. OŠ Varaždin kao predstavnik Varaždinske županije, ŠŠD „IBM” iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica kao predstavnik Virovitičko-podravske županije i ŠŠD „Izvor” iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci kao predstavnik Koprivničko-križevačke županije.U prvoj utakmici snage su odmjerili ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Druga”. Prvi su set uvjerljivo dobili Varaždinci, u drugome je setu bilo napeto, ali je uspjela prevladati „Vidra”. U trećemu su se setu Varaždinci potrudili i pobijedili rezultatom 2:1, čime su izborili ulazak u finale.

Borba ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Druga”

Borba ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Druga”

U drugoj utakmici ogledali su se ŠŠD „IBM” i domaćin, ŠŠD „Izvor”. Prvi su set dobili gosti, dok su pobjedu u drugome setu izborili domaćini. U trećem je setu tijesno pobijedio „IBM” rezultatom 2:1 što mu je osiguralo finalnu borbu sa ŠŠD „Druga”.

Treća utakmica igrana je 3. i 4. mjesto. Domaćini su posustali i izgubili rezultatom 3:0, čime je ŠŠD „Vidra” osvojilo treće mjesto.

Natjecanje za treće mjesto između ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Izvor”

Natjecanje za treće mjesto između ŠŠD „Vidra” i ŠŠD „Izvor”

Iako se očekivala napeta finalna utakmica, ŠŠD „IBM” nije bilo na visini zadatka te su Varaždinci uvjerljivo pobijedili rezultatom 3:0 i izborili odlazak na državno natjecanje koje će se održati u Poreču od 2. do 4. svibnja.

Finalna utakmica između ŠŠD „IBM” i ŠŠD „Druga”

Finalna utakmica između ŠŠD „IBM” i ŠŠD „Druga”

– Trenirali smo svaki dan, trudili se i isplatilo se. Zadovoljan sam igrom svoje momčadi i rezultatom – rekao je kapetan ŠŠD „Druge” Gabrijel Ivančić, koji se odbojkom počeo baviti jer mu je i brat profesionalni odbojkaš.

Tekst: Ema Golubić, 6. a
Fotografije: Dora Rebić, 7. a

 

Povezani članci
GORANOV 100. ROĐENDAN
Proslavili obljetnicu slanjem prigodnih čestitki

Učenici naše škole prisustvovali su 21. ožujka obilježavanju stotog rođendana književnika...

PREDAVANJE
Naučili kako se zaštititi na društvenim mrežama

Krajem siječnja učiteljica Senka Pleše je učenicima 5. a razreda i njihovim roditeljima održala predavanje o Facebooku