PRIZNANJE GRADA KRIŽEVACA
Profesorica Danijela Zagorec primila gradsko priznanje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Profesorica Danijela Zagorec primila gradsko priznanje

Naša vrijedna profesorica hrvatskoga jezika Danijela Zagorec primila je na svečanoj gradskoj sjednici u Hrvatskome domu priznanje Grada Križevaca

Danijela Zagorec

Na svečanoj sjednici povodom Dana grada Križevaca u ponedjeljak 24. travnja križevački gradonačelnik Mario Rajn i predsjednik križevačkoga Gradskog vijeća Igor Frbežar uručili su priznanje našoj profesorici hrvatskoga jezika Danijeli Zagorec.

Prijedlog za gradsku nagradu križevačkom su Gradskom vijeću uputili križevački gradonačelnik Mario Rajn, križevački grkokatolički biskup mons. Milan Stipić, križevački župnici preč. Stjepan Soviček i vlč. Dražen Hladuvka, predsjednica Matice hrvatske u Križevcima Renata Husinec, predsjednik Društva za očuvanje križevačke baštine „Križevački štatuti”  Siniša Katavić te dopredsjednik Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” Željko Štubelj.

Dodjelu priznanja pratilo je sljedeće obrazloženje: Danijela Zagorec istaknuta je odgojno-obrazovna djelatnica koja već dugi niz godina radi u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci kao profesorica hrvatskoga jezika. Redovito s učenicima sudjeluje na državnim literarnim natječajima, natjecanjima, na smotri Lidrano, kao i u brojnim školskim projektima i aktivnostima. Autorica je dopunskih nastavnih sredstava, moderira književne susrete i kulturne večeri, piše poeziju, a prošle je godine izdala prvu zbirku poezije pod naslovom „Ne tražim razloge”. Dugogodišnja je članica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” , kao i članica križevačkog ogranka Matice hrvatske gdje je 2016. Bila je jedna od organizatorica akcije traženja starih knjiga u križevačkim obiteljskim knjižnicama koja je okrunjena izložbom „Križevačko knjižno blago – Iz obiteljskih knjižnica”.

Priznanje su profesorici uručili križevački gradonačelnik Mario Rajn i predsjednik križevačkoga Gradskog vijeća Igor Frbežar

Tekst i fotografije: MVR

Povezani članci