RECIKLIRANJE
Učenici udahnuli novi život žaruljama

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici udahnuli novi život žaruljama

Učenici 8. d reciklirali su žarulje i pretvorili ih u zanimljive božićne ukrase 

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Rukotvorine odlučili su sudjelovati u ekološko-obrazovnom nagradnom natječaju „Od starog novo, za dar od srca” Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Uz malo mašte i kreativnosti natjecatelji trebaju izraditi poklone za svoje najmilije od predmeta i materijala koje više ne rabe te im tako dati novu svrhu ili izraditi blagdanske ukrase, dekoracije i slično. Sara Pribanović, Kruno Kamenjak, Lana Hrg, Hana Crnjak, Dina Županić i Anastasija Letoja iz 8. d razreda pod vodstvom učiteljice Vedrane Rađa pretvorili su odbačene žarulje u ukrase za jelku i tako im udahnuli novi život. Nekad izvor svjetla, danas izvor veselja. Naš Grinch već je našao novi dom kod učiteljice iz matematike, a sigurni smo da će i ostali ukrasi poput soba ili snjegovića ubrzo razveseliti nekoga.

Cilj natječaja je da se djeci i mladima u okviru zadane teme, uz elemente ponovne uporabe, približi pravilan način gospodarenja otpadom i potakne promjena svijesti o vrijednosti stvari koje više ne upotrebljavaju. Natječajem se želi potaknuti dječju kreativnost da na zabavan i zanimljiv način otkriju vrijednosti starih i odbačenih stvari te ih koriste višekratno i tako utječu na smanjenje otpada. Učenici koji će se posebno istaknuti svojom kreativnošću te angažmanom osvojit će atraktivne nagrade.

 

 

Tekst i fotografije: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci