SPOJ ZNANJA I SPORTA
Prvo orijentacijsko trčanje u našoj školi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Prvo orijentacijsko trčanje u našoj školi

Profesorice Gordana Podravec i Darinka Šimunčić organizirale su orijentacijsko trčanje za učenice 8. razreda. Učenice su uz kretanje morale rješavati i matematičke zadatke te pitanja iz ekologije i sporta

Trebalo je pronaći neke predmete i papiriće sa zadatcima.

Učenice 8. d i 8. e sudjelovale su 25. rujna na natjecanju u orijentacijskom trčanju koje su vodile profesorice Gordana Podravec i Darinka Šimunčić. Natjecanje se odvijalo u dvorištu naše škole kako bi se obilježili Olimpijski dan (10. rujna) i Europski tjedan sporta (23. – 29. rujna).

Uz kretanje, učenice su morale rješavati matematičke zadatke i pitanja iz ekologije i sporta.

‒ Orijentacijsko trčanje je snalaženje u prostoru u kojemu treba povezati znanje iz geografije, treba biti fizički spreman ali i odgovoriti na neke postavljene zadatke. Učenice su morale riješiti zadatke iz matematike, pitanja o sportu i zdravom doručku, jer su prošle godine kao sedmašice sudjelovale u projektu „Zdravi doručak”. ‒ objasnila je profesorica Podravec.

Važan je timski rad.

‒ Učenice su se podijelile u pet skupina, a kontrolne točke postavljene su po školskom dvorištu: oko cvijeća, cvjetnjaka, ukrasnog drveća… Osim učenja, vrlo je važna suradnja ekipe, tj. timski rad. ‒ rekla je prof. Šimunčić.

‒ Trebale su na pet kontrolnih točaka pronaći neke predmete i papiriće na kojima su pisali zadatci. Mjerilo se vrijeme: ekipa koja je došla prva dobila je pet bodova, a ekipa koja je došla druga četiri boda. Za svaki pronađeni predmet, tj. papirić dobile su 10 bodova, a za svaki riješen zadatak dobile su dva boda. Pobijedila je ekipa koja je skupila najviše bodova, ali nismo igrali na pobjedu, nego je to bila proba za veće i ozbiljnije natjecanje koje bismo voljeli provesti u budućnosti. ‒ ispričala je prof. Podravec.

Na kraju natjecanja učenice su primile zahvalnicu i podijelile zdravi obrok koji je nabavio ravnatelj.

Tekst: Dunja Rebić, 5. b
Fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci