MEĐUNARODNA SURADNJA
Opet smo ugostili učenike iz Slovenije

napisao Izvor Osmodec Urednik

Opet smo ugostili učenike iz Slovenije

Našu su školu 5. lipnja posjetili učenici Osnovne škole Šmartno iz Slovenije u sklopu međunarodnoga projekta čitanja Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja

Naša je škola nastavila suradnju s Osnovnom školom Šmartno iz Slovenije na međunarodnom projektu čitanja Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja. Tijekom školske godine naši su učenici čitali knjigu bajki Mislice  Ferija Lainščeka, a učenici OŠ Šmartno knjigu Sretni dani koju je napisao Miro Gavran.

Ove školske godine u projektu je sudjelovao 4. c razred učiteljice Sandre Poje, učenici PŠ Vojakovački Osijek, njihov učitelj Tihomir Pleša i knjižničarka Romana Erhatić, a iz OŠ Šmartno u projektu je sudjelovao 5. b učiteljice Jožice Žurga i njihova knjižničarka Vanja Adamlje. S učenicima iz slovenske škole su se dopisivali i imali Skype  susrete. Četvrtašima se projekt jako svidio jer su imali razredno čitanje, učili su slovenski jezik, istraživali drugu zemlju i stekli nove prijatelje. Dramatizirali su bajku, pjevali slovenske pjesme i izrađivali prigodne poklone za svoje prijatelje.

Susret s petašima iz Slovenije održao se 5. lipnja 2019. u Križevcima. Program se odvijao u dvorani Turističkog i informativnog centra Križevci. Učenici su predstavili svoje projekte koje su prezentirali glumom, plesom, pjesmom i javnim izlaganjem. Nakon programa uputili su se na ručak. Nakon toga posjetili su Čokolateriju Hedona i u čokobaru probali njihove ukusne proizvode. Susret se nastavio razgledom grada i posjetom crkvi Svetoga Križa u kojoj je nekoliko riječi o samoj povijesti crkve i Krvavom saboru križevačkom izložio učitelj Tihomir Pleša.

Susret se nastavio druženjem u našoj školi u kojoj su četvrtaši gostima pokazali svoj razred i  školu.

Tekst: Romana Erhatić, prof.
Fotografije: Sandra Poje, dipl. uč.;
Romana Erhatić, prof.; prigorski.hr

Povezani članci