NATJEČAJ DUSZ-a
Ema Vrhovec likovnim radom osvojila prvo mjesto

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ema Vrhovec likovnim radom osvojila prvo mjesto

Učenica 3. b razreda naše škole Ema Vrhovec s likovnim radom Oluja u gradu osvojila je prvo mjesto u kategoriji likovnih radova učenika i učenica od I. do IV. razreda osnovne škole. Mentorica joj je učiteljica Suzana Balić

U srijedu 12. lipnja u prostorijama Županijske uprave održan je prijem kod župana Darka Korena za najuspješnije sudionike i mentore županijske i državne razine natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje za izradu likovnih, literarnih i fotografskih radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama za školsku godinu 2018./2019. Osim župana Darka Korena, prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, županijske pročelnice sa suradnicima, ravnatelji dječjih vrtića i osnovnih škola te Laura Rasinec iz Područnog ureda Službe civilne zaštite Koprivnica. Nakon uvodnih riječi župana učenicima su dodijeljene nagrade.

Učenica 3. b razreda naše škole Ema Vrhovec s likovnim radom Oluja u gradu, koji je izradila u tehnici tempere, osvojila je prvo mjesto u kategoriji likovnih radova učenika i učenica od I. do IV. razreda osnovne škole. Mentorica joj je učiteljica Suzana Balić.

Na natječaj je na razini Hrvatske pristiglo više od pet tisuća radova u osam kategorija, dok je s područja Koprivničko-križevačke županije na natječaj  pristiglo 180 radova. Natječaj se provodi u cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa. Radovi su tematski vezani uz prirodne katastrofe, tehničko-tehnološke katastrofe, snage sustava civilne zaštite te žurne službe.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, dipl. uč.

Povezani članci