Naša škola najuspješnija škola na foto-natječaju

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naša škola najuspješnija škola na foto-natječaju

Na Natječaju Eko-fotka 2019. naša je škola proglašena najuspješnijom školom te školom s najviše sudionika. Velik je uspjeh postigla i Vanessa Pukec koja je pohvaljena za fotografiju „Šumski požar”

Naši su učenici po četvrti put sudjelovali na natječaju Eko-fotka 2019. u organizaciji OŠ Ferdinandovac. Sudjelovale su 72 škole s ukupno 970 fotografija na dvije teme: „Kukci u akciji” i „Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi”. Naša škola proglašena je najuspješnijom školom na natječaju te jednom od tri škole s najviše sudionika.

Pohvalu je dobila Vanessa Pukec za fotografiju Šumski požar. Na web izložbi povodom Svjetskog dana zaštite okoliša izložene su i ove fotografije naših učenika: Bubamara na divljoj ruži  Ane Marije MeđimorecGolupka na cvijetu Vrijeme za obrok   Lea BabićaLeptirić šeširić  Viktorije Skrbe, Obilazak cvijeća  Sofije Potočić, Snagator  Nike Antolić, U potrazi za društvom  Ane Štefoić, Žuti cvijet  Zrinke Đuranec, Mliječna staza  Nike Pavlic i Plastika svugdje oko nas  Ivane Vrbančić.

Izložbu možete pogledati ovdje: tema A, tema B.

Učenicima su mentorice bile učiteljice Petra Kačarovski i Gordana Podravec. Učiteljica Kačarovski uvrštena je među osam mentora najuspješnijih sudionika natječaja.

Prosudbeno povjerenstvo činili su Željko Car, umjetnički fotograf, Đurđevac, Franjo Horvat, povjesničar umjetnosti, Ferdinandovac i Lidija Levačić Mesarov, profesorica književnosti, Novo Virje. Pokrovitelji su natječaja Koprivničko-križevačka županija i Općina Ferdinandovac.

KATALOG

Tekst: Lea Štragelj, 8. r.

Povezani članci