LIKOVNI NATJEČAJ INSPIRIRAN TOULOUSEOM DE LAUTRECOM
Jelena zaplesala do prve nagrade

napisao Izvor Osmodec Urednik

Jelena zaplesala do prve nagrade

Đurđevački muzej već nekoliko godina organizira natječaj u sklopu izložbe slavnih slikara, a ove je godine na natječaju sudjelovala naša učenica Jelena Kirin i osvojila prvu nagradu

Jelena Kirin pred svojim plakatom

Učenica 8. d razreda Jelena Kirin s voditeljicom Senkom Pleše osvojila je 1. nagradu na likovnom natječaju u Muzeju Grada Đurđevca. Riječ je o natječaju u sklopu izložbe koju već nekoliko godina zaredom organizira đurđevački muzej, a ove je godine to bila izložba svjetski renomiranog slikara i grafičara Henrija de Toulousea de Lautreca. Na temelju njegova rada raspisan je nagradni natječaj za najbolje idejno rješenje plakata za plesnu večer.

− Učenici su se na likovnoj grupi prvo upoznali sa životom i radom poznatog slikara te zakonitostima plakata. Zatim su izrađivali plakate na temu Zaplešimo. Jelenin smo rad kao najuspjeliji poslali na natječaj. objasnila je učiteljica Senka Pleše.

Na natječaj se javilo 19 škola s 81 likovnim radom, od kojih su nagrađena tri rada učenika nižih razreda i tri rada učenika viših razreda. Stručno povjerenstvo koje je ocjenjivalo radove bilo je sačinjeno od povjesničarke umjetnosti i kustostice Edite Janković Hapavel te dvojice učitelja likovne kulture, Mirka Lekića i Zorana Vidakovića.

Na otvorenju izložbe govorila je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel, a odabir radova obrazložio je Zoran Vidaković. Nastupila je plesna skupina „Ritam“ koju su činile Sara Kovač, Una Janković, Hana Mišulin Horvat i Klara Senjan.

Tekst: Magdalena Božić, 8. r.
Fotografije: Senka Pleše, dipl. uč.; podravskiradio.hr

 

Povezani članci