POSJET MUZEJU SPORTSKIH ZGODA
Držali floret, radili zgibove

napisao Izvor Osmodec Urednik

Držali floret, radili zgibove

Učenici 3. a i 3. c razreda bili su sa svojim učiteljicama Natašom Marković i Vanjom Konfic na terenskoj nastavi  u Zagrebu. Posjetili su Muzej sportskih zgoda i Gradsko kazalište Žar ptica

Isprobavanje hokeja

U Zagrebu smo prvo posjetili Muzej sportskih zgoda, a poslije smo išli u Gradsko kazalište Žar ptica gledati kazališnu predstavu Heidi. Svi smo bili jako uzbuđeni što idemo na terensku nastavu.

U Muzeju sportskih zgoda upoznali smo razne sportove. Vodičice u muzeju su nam o svakom sportu nešto rekle a zatim smo ih mogli isprobati. Na ekranu smo gledali braću Sinković kako veslaju te Janicu i Ivicu Kostelić kako skijaju. Isprobali smo veslanje, skijanje, hokej na ledu, zgibove na prečki, boks, mačevanje i  kako se izvodi servis u tenisu. Naučili smo držati floret, mač za mačevanje. Na kraju smo rješavali sportski kviz. Učenica 3. c razreda Mihaela Marenčić osvojila je najviše bodova i dobila je simboličnu nagradu. Jako nam se sviđalo u muzeju, naučili smo puno o sportovima.

Nakon muzeja išli smo u Gradsko kazalište Žar ptica na kazališnu predstavu Heidi. Predstava je bila zanimljiva i šaljiva. Nakon predstave ručali smo u McDonald’su. U Križevce smo stigli u poslijepodnevnim satima.

Tekst: Sara Radanac, 3. c
Fotografije: Vanja Konfic, uč.

Povezani članci