KONCERT ZAGREBAČKE FILHARMONIJE
Nezaboravni koncertni doživljaj za šestaše

napisao Izvor Osmodec Urednik

Nezaboravni koncertni doživljaj za šestaše

Naši su učenici prisustvovali koncertu Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu

Učenici šestih razreda prisustvovali su koncertu Zagrebačke filharmonije na kojem je izvedena skladba B. Brittena Mlada osoba upoznaje orkestar i Bolero skladatelja M. Ravela. O prirodi instrumenata, njihovim osobinama i karakterima, bojama i zvukovima govorio je Berislav Šipuš, skladatelj, dirigent i profesor na Muzičkoj akademiji.

Brittenova Mlada osoba upoznaje orkestar skladba je koja glazbene instrumente, orkestralne grupe i sekcije predstavlja kroz varijacije na Purcellovu temu. Taj doživljaj instrumentalnih sola i sekcija u raskošnoj orkestraciji zaokružili su Ravelovim Bolerom, jednom od najpopularnijih skladbi ikad napisanih, a doživljaj su do oduševljenja upotpunile i plesačice iz plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića i Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje.

Koncert je održan 21. studenog, a učenici su uz nezaboravan koncertni doživljaj upoznali i Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog te posjetili izložbu učeničkih radova u holu dvorane. Za većinu učenika ovo je bio prvi susret s velikom dvoranom i koncertom klasične glazbe koju su napustili prepuni pozitivnih utisaka i oduševljenja.

Tekst i fotografije: Sandra Poštić, prof.

 

Povezani članci