DRŽAVNA NAGRADA ZA NAJUSPJEŠNIJE UČITELJE 2022./2023.
I ove godine tri naše profesorice među najuspješnijima

napisao Izvor Osmodec Urednik

I ove godine tri naše profesorice među najuspješnijima

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom Svjetskog dana učitelja i ove je godine nagradilo tri učiteljice naše škole – Marjanu Fržović, Sandru Poštić i Martinu Valec-Rebić

Nagrađene profesorice na dodjeli nagrada na zagrebačkom Velesajmu

Marjana Fržović, Sandra Poštić i Martina Valec-Rebić i ove su godine nagrađene kao jedne od najuspješnijih učiteljica iz cijele Hrvatske u školskoj godini 2022./2023. Dodjela se održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, organiziralo ju je Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Učiteljice je na dodjelu pratio ravnatelj Tomislav Bogdanović.

– Nagrade koje nam dodjeljuje MZO samo su još bolji poticaj za rad. Puno je slobodnog vremena (ako ga uopće i imam) uloženo da bi se dobilo nagradu, ali je i putokaz mojoj djeci kako doći do uspjeha u poslu koji se voli. Ove godine sam dobila nagradu za mentorstvo učenicima na državnim natjecanjima, za predavanja i radionice na županijskoj i međunarodnoj razini, rad u stručnim vijećima, udrugama i klubu, objavljivanju stručnog članka u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske, vođenje projekata iz područja odgoja i obrazovanju u trajanju od godinu dana na državnoj razini, pripremanje, osmišljavanje, sudjelovanje i organizacija javnog događaja vezanog za obrazovanje. – objasnila nam je učiteljica Fržović, koja je već drugi put nagrađena.

– Četvrti sam put dobila ovu nagradu, a iza toga stoji ulaganje čitave sebe u posao koji volim. Trudim se pružiti svojim učenicima modernu nastavu uključivanjem digitalnih alata i primjenom suvremenih nastavnih metoda. Potičem ih na preuzimanje aktivne uloge u lokalnoj zajednici i praćenje kulturnih događaja. U prošloj školskoj godini koordinirala sam dva nacionalna projekta te s učenicima sudjelovala u međunarodnom eTwinning projektu. Moji su se učenici natjecali na četiri državna natjecanja. Sudjelovala sam u provedbi osam javnih kulturnih događaja, uređivala više školskih mrežnih stranica, održala dva predavanja na županijskoj razini. Autorica sam devet stručnih članaka i nastavnih sadržaja te članica triju udruga koje organiziraju kulturne sadržaje za učenike. – otkrila nam je učiteljica Valec-Rebić.

Tom prigodom profesorice su bile na prijemu kod župana Darka Korena i gradonačelnika Marija Rajna.

Povezani članci