DJEČJI TJEDAN
Novost - prijem za sudionike državnih i međunarodnih natjecanja

napisao Izvor Osmodec Urednik

Novost – prijem za sudionike državnih i međunarodnih natjecanja

I ove je godine u našemu gradu djecu razveselio Dječji tjedan s mnogo zabavnih aktivnosti, a prvi put organiziran je i prijem gradonačelnika i dječje gradonačelnice za sve učenike koji su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima

Učenici iz produženoga boravka uz svoje poruke na trgu

Već šestu godinu za redom u našem gradu provedena je manifestacija Dječji tjedan, čiji je moto Ljubav djeci prije svega. Tijekom tjedan dana (2. – 7. listopada) učenici su imali prilike ići na predstave, radionice i sudjelovati u raznim aktivnostima.

Na otvorenju Dječjega tjedna u ponedjeljak organizirano je okupljanje na Strossmayerovu trgu i druženje s gradonačelnikom Mariom Rajnom. Našu školu predstavljali su učenici 2. b razreda s učiteljicom Tanjom Majnarić te učenici iz produženog boravka s učiteljima Irom Majnarić i Jasminom Ibrahimagićem. Učenici su u svojim razredima unaprijed napisali i ukrasili poruke za roditelje te ih zalijepili po staklenoj ogradi na trgu.

U utorak su učenici Područne škole Vojakovac s učiteljicama Ivanom Ferčec i Draženkom Pušić  te učenici 2. c učiteljice Tanje Kulović Balić išli na tri predstave, Vreća puna laži, Kokoš kod frizera i Komarac u kazalištu, koje su odigrali sudionici ljetnih dramskih radionica u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković”.

U jutarnjim satima emitirala se emisija na Prigorskom radiju Djeca govore što trebaju u gradu u kojoj je sudjelovala predstavnica naše škole Magdalena Božić (8. a). U emisiji djeca su razgovarala s gradonačelnikom kako se može poboljšati život u Križevcima. Učenicu je pripremila profesorica Martina Valec-Rebić.

Novost u obilježavanju Dječjeg tjedna bio je prijem za nadarene učenike te sudionike državnih i međunarodnih natjecanja, koji je održan u četvrtak u velikoj dvorani Hrvatskog doma. Gradonačelnik Mario Rajn te dječja gradonačelnica Maria Kranjec srdačno su pozdravili više od 300 nagrađenih učenika i njihove mentore. Svaki učenik koji je sudjelovao na natjecanju dobio je priznanje i čokoladu križevačke čokolaterije Hedona, a oni koji su osvojili jedno od prva tri mjesta dobili su i ulaznicu za jednu besplatnu kino projekciju.

Učenici naše škole na prijemu kod gradonačelnika

Tekst: Klara Mihalić, 7. c
Fotografije: Draženka Pušić, uč.; Ira Majnarić, mag. prim. educ.; 
Jasmin Ibrahimagić, mag. prim. educ.; MVR; krizevci.hr

Povezani članci