NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠE STRANIČNIKE
Čak četiri nagrade u pojedinačnoj kategoriji i jedna u skupnoj 

napisao Izvor Osmodec Urednik

Čak četiri nagrade u pojedinačnoj kategoriji i jedna u skupnoj 

Na natječaju za najljepše straničnike koji već niz godina organizira Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić” u Šibeniku, naši su učenici osvojili čak dvije nagrade

Nagrađeni učenici 4., 6. i 8. razreda sa svojim učiteljicama

Povodom Mjeseca knjige i ove godine učenici naše škole izradili su straničnike za natječaj Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić” u Šibeniku, a moto im je bio „Neka ti riječ ne bude strana(c)…”.  Bili su vrlo uspješni i osvojili nagrade pod vodstvom učiteljica Martine Iveković i Suzane Balić.  

Učenice Antea Puček, Ines Oguman i Korina Juršetić iz 6. e i Nastasja Sokač iz 8. d nagrađene su u pojedinačnoj konkurenciji. Kao inspiracija poslužili su im motivi iz djela hrvatskih pisaca i prevoditelja Ivane Brlić-Mažuranić i Dobriše Cesarića, a Nastasja se bavila djelima koja je prevodila Ira Wacha-Biličić. Radovi su nastali u različitim likovnim tehnikama (drvene bojice, pastele, tempera, olovka).

Nagradu za najljepšu seriju radova dobili su učenici 4. b, i to: Sara Pupić, Petra Miklin, Vita Baričević, Jana Jembrek, Jakov Sokač, Josip Bubnjar, Filip Hartman, Gabriela Majerić, Teuta Šustić, Anamarija Stručić, Leona Bartol Sever i Mila Zvonar. Radovi su nastali od kolaža i filca, a motivi su preuzeti iz slikovnica više njemačkih, francuskih i engleskih autora. 

Najuspješniji radovi izloženi su u knjižnici na izložbi koja je otvorena 8. studenog i na kojoj su proglašeni pobjednici natječaja. Radovi su se mogli razgledati do 15. studenog.

Tekst: Janja Karlovčec, 6. r.
Fotografije: Martina Iveković, prof.

Povezani članci