DJECA PISALA MISIONARIMA
Stigli pozdravi i zahvale iz misija

napisao Izvor Osmodec Urednik

Stigli pozdravi i zahvale iz misija

Krajem prošle školske godine naši su učenici pod vodstvom s. Antonele Rašić pisali pisma misionarima diljem svijeta. Pisma su stigla na odredište, a iz Bolivije je stigao i odgovor!

Fra Ivica Vrbić iz Bolivije zahvalio je na pismu i pozdravio cijelu školu

Vjeroučenici 2. a i 2. c razreda pod vodstvom s. Antonele Rašić krajem prošle školske godine učili su o misionarima i njihovu djelovanju. Kako bi izazili svoju podršku svećenicima i časnim sestrama koji su odabrali život posvetiti siromašnima i bolesnima, odlučili su napisati pisma hrvatskim misionarima diljem svijeta. Učenici su sami birali misionara kojem će poslati pismo s popisa hrvatskih misionara.

Tako su pisma poslali u Benin s. Doroteji Dundjer i s. Ivančici Fulir, u Kamerun vlč. Karlu Prpiću, u Kongo fra Iliji Barišiću, fra Peri Čuiću i s. Mirabilis Višić, na Madagaskar s. Marici Jelić, u Nigeriju s. Luciji Vincek, u Ruandu don Danku Litriću, u Tanzaniju don Anti Batarelu i don Velimiru Tomiću, u Ugandu don Gabrijelu Jukiću, s. Vedrani Ljubić, s. Bogdani Markić, s. Ivki Lučić, s. Elizabeti Žuljević i s. Kati Karadža, na Salomonske Otoke s. Ruži Raič, s. Veroniki Ćibarić i s. Magdaleni Marić, na Haiti s. Ani Uložnik i s. Liberiji Filipović, u Čile s. Adelini Franov, u Albaniju s. Mihaeli Grbeš, s. Ancili Lulgjuraj, s. Mirjam Glavina i s. Ani Milković, u Ekvador s. Ivi Jelić, s. Lenki Čović i s. Klementini Banožić, u Boliviju fra Ivici Vrbiću, u Argentinu s. Belen Mikulić, s. Samueli Vilenica, s. Editi Lukić i s. Eriki Dadić, u Antigvu i Barbudu o. Anti Jerončiću, u Brazil o. Milanu Knezoviću i s. Beatrici Krstačić, na Kosovo s. Miroljubi Anđelić, na Island s. Celestini Gavrić.

Pismo učenika Jakova Svaline stiglo je u Boliviju do fra Ivice Vrbića koji je zahvalio na pismu i poslao fotografiju s pozdravima cijeloj školi. Don Velimiru Tomiću u Tanzaniji stiglo je pismo naše učenice Lukrecije Šatović.

Učenik Patrik Reč je na školsku adresu dobio odgovor s. Kate Karača iz Ugande. Poslala je bilježnicu, pernicu, božićnu čestitku i pismo.

fra Ivica Vrbić iz Bolivije
fra Ivica Vrbić iz Bolivije
don Velimir Tomić u Tanzaniji
pismo don Velimiru Tomiću u Tanzaniji
s. Ivančica Fulir iz Benina
o. Milan Knezović iz Brazila
s. Iva Jelić iz Ekvadora
s. Elizabeta Žuljević iz Ugande

Tekst: Magdalena Božić, 8. r.
Fotografije: Misijski ured

Povezani članci