GLAGOMATIKA I KNJIŽEVNI SUSRET
Divan glagoljaški dan u Križevcima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Divan glagoljaški dan u Križevcima

Križevci su ponovno 21. studenog postali središtem glagoljaštva. U organizaciji naše škole održano je najprije 10. natjecanje GlagoMatika, a zatim književni susret s autorom GlagoMatike i piscem romana na glagoljici Tomislavom Beronićem

Križevački glagoljaši igraju GlagoMatiku

I ove godine naša je škola bila domaćin na natjecanju GlagoMatika. Natjecanje se održalo 21. studenog, a na njemu je sudjelovalo 493 učenika pod mentorstvom 83 učitelja i učiteljica iz cijele Hrvatske. Naše natjecatelje budnim su okom pratili autor igre Tomislav Beronić, njegova supruga Biserka te marketinška stručnjakinja Lidija Supek.

IsU poslijepodnevnim satima autor igre i književnik Tomislav Beronić održao je književni susret na kojem je predstavio svoj roman Misal kneza Anža Frankopana. Taj je roman prva neliturgijska knjiga koja je u cijelosti napisana na glagoljici nakon 235 godina. Na susretu su prisustvovali učenici 7. c  razreda pod vodstvom vjeroučiteljice Mihaele Ljutić, glagoljaši i drugi građani.  Susret su otvorili profesorica Martina Valec-Rebić i povjerenik za kulturna dobra u Križevačkoj eparhiji Ozren Bogdanović. Nakon susreta posjetitelji su mogli obići prelijepu biskupijsku knjižnicu.

Tekst: Iva Koprić, 8. b
Fotografije: MVR

Povezani članci