NATJEČAJ „KNJIGA NIJE HRANA, ALI JE POSLASTICA”
Sofija i Lea nagrađene i pohvaljene za svoje priče

napisao Izvor Osmodec Urednik

Sofija i Lea nagrađene i pohvaljene za svoje priče

Sofija Krnjak dobitnica je druge nagrade za kratku priču „Predivan dan”, a Lena Schneider pohvaljena je za priču „Neobična igračka” na natječaju „Knjiga nije hrana, ali je poslastica”. Mentorice su im učiteljice Martina Iveković i Ivka Kajganić

Sofija Krnjak i Lena Schneider s učiteljicama Martinom Iveković i Ivkom Kajganić

Čak dvije učenice naše škole pozvane su na svečanu dodjelu nagrada za najbolji literarni rad (pjesmu ili kratku priču) na natječaju „Knjiga nije hrana, ali je poslastica” u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka  u Zagrebu. Svečanost proglašenja pobjednika i uručenje nagrada održani su 24. svibnja 2019. u prepunoj dvorani Centra za kulturu Trešnjevka.

Sofija Krnjak, učenica 8. d razreda (voditeljica Martina Iveković), dobitnica je druge nagrade za kratku priču „Predivan dan” (u kategoriji od 14 do 16 godina), a Lena Schneider iz 3. c razreda (učiteljica Ivka Kajganić) pohvaljena je za priču „Neobična igračka” napisanu na njemačkom jeziku (kategorija od 8 do 10 godina).

Na natječaj je pristiglo gotovo tri stotine radova. Članovi stručnog povjerenstva bili su pjesnik i glumac Enes Kišević te književnice Sonja Zubović i Ksenija Kušec.

Tekst: Ivana Sokač, 7. r.
Fotografije: Romana Erhatić, prof.

Povezani članci