Top
Glavna tema: VolonterstvoŠkolska godina 2012./2013.Vijesti

STAROST I MLADOST
Prvašići slasticama darivali štićenike Doma „Novak”

Prvašići slasticama darivali štićenike Doma „Novak”

Učenici 1. b učiteljice Suzane Balić i 1. c učiteljice Ivke Kajganić posjetili su u prosincu Dom za stare i nemoćne u vlasništvu obitelji Novak

Štićenici doma uvijek se razvesele dječici

Štićenici doma uvijek se razvesele dječici

  Učenici 1. b učiteljice Suzane Balić i 1. c učiteljice Ivke Kajganić posjetili su u prosincu Dom za stare i nemoćne u vlasništvu obitelji Novak. Roditelji učenika 1. b razreda pripremili su domaće kolače i razne slastice kojima su razveselili štićenike doma povodom božićnih blagdana. Učenici 1. c izradili su božićni nakit te njime okitili bor u blagovaonici.Oba razreda zajedničkim snagama pripremili su prigodan program. Pjesmom, recitacijama i glumom zaželjeli su sretan Božić uz obilje zdravlja u predstojećoj novoj godini. U pjevanju božićnih pjesama pridružile su se i štićenice doma.

Prvašići su bili iznenađeni srčanošću i vitalnošću starijih osoba. Proveli su ugodne trenutke u druženju, pričanju i igri, a domaćini su ih počastili keksima i sokom.

– Suradnju s domom Novakovih njegujemo već dugi niz godina i izvrsna je. Dom posjećujemo povodom Božića, Valentinova, Dana grada… U razredu izrađujemo prigodne čestitke, nakit, pisanice i tako na skroman način i od srca želimo uveseliti njihove dane. Uvijek iznova dočekaju nas otvorena srca i ozarenih lica. Naše priredbe prate sa suzom u oku. Tada znamo da smo pronikli u njihovu staračku dušu. Naši učenici s veseljem se priprema ju za svaki novi susret. Iako su već duboko ušli u treću životnu dob, dječja neposrednost i zaigranost vraća ih bar na trenutak u vlastito djetinjstvo – zaključuje učiteljica Suzana.

Tekst: Dino Davosir, 8. b
Fotografije: Suzana Balić

Povezani članci
MLADE KRIŽEVAČKE VOLONTERKE
Karla i Tara pomagale osnovnoškolcima

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje vlastitog vremena za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit, bez isplate novčane koristi.

MEĐUGENERACIJSKO DRUŽENJE
Sedmaši razveselili starce

Učenici sedmih razreda posjetili su Dom za smještaj, skrb i njegu osoba treće životne dobi u Potočkoj ulici