Top
Glavna tema: VolonterstvoŠkolska godina 2012./2013.Vijesti

STAROST I MLADOST
Prvašići slasticama darivali štićenike Doma „Novak”

Prvašići slasticama darivali štićenike Doma „Novak”

Učenici 1. b učiteljice Suzane Balić i 1. c učiteljice Ivke Kajganić posjetili su u prosincu Dom za stare i nemoćne u vlasništvu obitelji Novak

Štićenici doma uvijek se razvesele dječici

Štićenici doma uvijek se razvesele dječici

  Učenici 1. b učiteljice Suzane Balić i 1. c učiteljice Ivke Kajganić posjetili su u prosincu Dom za stare i nemoćne u vlasništvu obitelji Novak. Roditelji učenika 1. b razreda pripremili su domaće kolače i razne slastice kojima su razveselili štićenike doma povodom božićnih blagdana. Učenici 1. c izradili su božićni nakit te njime okitili bor u blagovaonici.Oba razreda zajedničkim snagama pripremili su prigodan program. Pjesmom, recitacijama i glumom zaželjeli su sretan Božić uz obilje zdravlja u predstojećoj novoj godini. U pjevanju božićnih pjesama pridružile su se i štićenice doma.

Prvašići su bili iznenađeni srčanošću i vitalnošću starijih osoba. Proveli su ugodne trenutke u druženju, pričanju i igri, a domaćini su ih počastili keksima i sokom.

– Suradnju s domom Novakovih njegujemo već dugi niz godina i izvrsna je. Dom posjećujemo povodom Božića, Valentinova, Dana grada… U razredu izrađujemo prigodne čestitke, nakit, pisanice i tako na skroman način i od srca želimo uveseliti njihove dane. Uvijek iznova dočekaju nas otvorena srca i ozarenih lica. Naše priredbe prate sa suzom u oku. Tada znamo da smo pronikli u njihovu staračku dušu. Naši učenici s veseljem se priprema ju za svaki novi susret. Iako su već duboko ušli u treću životnu dob, dječja neposrednost i zaigranost vraća ih bar na trenutak u vlastito djetinjstvo – zaključuje učiteljica Suzana.

Tekst: Dino Davosir, 8. b
Fotografije: Suzana Balić

Povezani članci
KNJIŽEVNI SUSRET
Autor zaigranih književnih djela

U svibnju su se učenici 3. b i 6. e razreda družili s književnikom Mladenom Kušecom koji im je predstavio Read more

PREDAVANJE
Mala škola filozofije s Brunom Ćurkom

U četvrtak 25. listopada učenike 3. d i 4. b razred posjetio je profesor filozofije dr. Bruno Ćurko, koji je Read more