VANDALIZAM
Kome smeta školska imovina?

napisao izadmin5

Kome smeta školska imovina?

Nedavno su u školi uništena vrata u WC-u. Može li to biti slučajnost ili netko namjerno uništava školsku imovinu?

Zašto su nekome smetala vrata WC-a?

Zašto su nekome smetala vrata WC-a?

Danas u školi često viđamo išarane klupe, umrljane zidove, poderane plakate. Učenici sve češće u razredu ostavljaju smeće ispod klupa i na podu. Nameće se pitanje, ako već u osnovnoškolskoj dobi šaraju po školskim stvarima ili uništavaju, što će raditi za nekoliko godina kad ih „udari” pubertet?
Najnoviji su primjer razbijena vrata u muškome WC-u. Ali to nije jedina šteta koju su napravili učenici u prvome polugodištu, zato smo se raspitali kod ravnatelja Bokana koliko košta ova „dječja igra”.
– Tijekom jedne školske godine škola potroši oko 10 000 kuna na popravljanje onoga što su učenici uništili. Najčešće su to slavine i umivaonici jer u WC-ima učitelji ne dežuraju kako bi poštovali dječju privatnost – rekao je naš ravnatelj.Zamislite koliko bi u školi bi više dodatnih sredstava za rad da se toliko novca ne troši na popravljanje uništenih stvari. Trebali bismo se ozbiljno pitati je li normalno da učenici trgaju nešto što zapravo pripada i služi njima samima. Kad bi svatko čuvao i s poštovanjem se odnosio prema školskoj imovini, u školi bi bilo ugodnije raditi i učiti.

Tekst: Matea Koren, 8. e
Fotografija: Stella Babok, 8. e

 

Povezani članci