ZA BUDUĆE GENERACIJE
U temelje dvorane položena vremenska kapsula

napisao Izvor Osmodec Urednik

U temelje dvorane položena vremenska kapsula

Učenici naše škole položili su vremensku kapsulu u temelje sportske dvorane koja se od ljeta gradi u dvorištu. Učenici su u kapsulu stavili pismo, radove učenika, školski pribor, fotografije, dva memorijska štapića (USB sticka) i masku koja će svjedočiti o borbi s virusom COVID-19 

Kapsulu su položiti predstavnici grada i škole.

U dvorištu naše škole tijekom ljeta započela je izgradnja nove sportske dvorane. U temelje zgrade položena je u ponedjeljak, 14. rujna vremenska kapsula za buduće generacije. Učenici su s učiteljicom Martinom Valec-Rebić u vremensku kapsulu stavili pismo budućim generacijama koje će kapsulu otvoriti, učeničke radove, fotografije, školski pribor, kune, himnu škole, dva memorijska štapića (USB sticka) na kojem su priredbe i radovi učenika te masku kao uspomenu na ovo vrijeme borbe s virusom COVID-19.

Na početku je v. d. ravnatelja Goran Ljaljić iskazao zadovoljstvo zbog gradnje dvorane.

– Učenici su do sada morali prolaziti po svakakvim vremenskim uvjetima dvije prometnice kako bi došli do školske dvorane. Nikako nam nije bilo ugodno raditi pod takvim uvjetima. Osim što će u dvorani biti sportski prostori, unutra će biti multimedijska dvorana, školska kuhinja i knjižnica. Time će škola imati bolje uvjete za rad i u konačnici lakše će prijeći u jednosmjensku nastavu za nekoliko godina.

Zatim je učenica Dunja Rebić pročitala dio pisma koje je spremljeno u kapsulu, nakon čega se okupljenima obratio i gradonačelnik Mario Rajn.

– Velik dan za koji mi je iznimno drago da su upravo naši učenici obilježili i ispunili ovu vremensku kapsulu. Ja ću ju njima predati, a oni će ju svečano položiti za buduće generacije. Puno su truda uložili, a naša je jednostavna obaveza i prema ovim, ali i svima budućima generacijama bila zaista dati sve od sebe i jako mi je drago što smo uspjeli. Vjerujem da je ovo dio rješenja koji će nam za buduće generacije donositi puno sigurniji odlazak u školu.

Vremensku kapsulu položila je učenica Mirjam Balen, a gradonačelnik ju je zatrpao svježim betonom.

U polaganju kapsule uz ravnatelja, gradonačelnika, profesoricu Valec-Rebić i njezine učenike, sudjelovali su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštite okoliša Krešimir Brunović, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel te direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tomislav Gerić.

Dunja Rebić čita pismo.
Mirjam Balen polaže kapsulu u temelje.

Tekst i fotografije: Lana Gršić, 7. r.;
MVR; e-podravina

 

 

Povezani članci