Top

Četvrtaši sakupili više od 850 kuna

U subotu 23. ožujka održan je tradicionalan Dan narcisa, humanitarna akcija kojoj je cilj podizanje svijesti o raku dojke. Akciji su se pridružili učenici 4. b razreda sa svojom učiteljicom Brankicom Salopek

Učenike je pohvalio i gradonačelnik Branko Hrg

Učenike je pohvalio i gradonačelnik Branko Hrg

Podijeli:[really_simple_share]


Više iz rubrike:[super-post query=”taxonomy” taxonomy=”4″ items=”5″]

U Križevcima je Dan narcisa organizirao Klub žena s bolestima dojke „Agata”. Članice Kluba dijelile su edukativne letke, a akciji su se priključili i učenici osnovnih škola koji su izveli zanimljiv zabavni program. U programu su sudjelovali naši učenici 4. b razreda sa svojom učiteljicom Brankicom Salopek, koji su početkom ožujka na radionicama izradili tulipane od jaja i krep papira.

– Učenici su prodajom svojih radova sakupili više od 850 kuna i sve donirali Klubu „Agata”. Svojim sudjelovanjem učenici su pomogli akciji i osjetili humanitarni rad. Cilj akcije je prikupiti sredstva za kupnju linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, a sve u sklopu lobiranja za donošenje Nacionalnog programa liječenje raka dojke kojim se smrtnost smanjuje od 15-20 posto – objasnila je učiteljica Brankica.

Glazbenu izvedbu na gitari darovao je Martin Kopilović.

Martin Kopilović zasvirao je na gitari

Martin Kopilović zasvirao je na gitari

Tekst: Dino Davosir, 8. b
Fotografije: Brankica Salopek


Komentari