Top

Desetero učenika među najboljim poznavateljima
engleskog jezika

Četrdeset i osmero učenika sudjelovalo je na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika „HIPPO”, a čak je njih desetero ušlo među deset posto najboljih u cijeloj Hrvatskoj

Prvi (izlučni) krug 7. Međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika „HIPPO” održao se 23. veljače u našoj školi. Sudjelovali su učenici od 4. do 8. razreda, njih čak 48. Natjecatelji se dijele u nekoliko kategorija  prema uzrastu.

Desetero učenika naše škole postiglo je najveći uspjeh – ušli su među 10 posto najboljih natjecatelja u Hrvatskoj. To su u kategoriji HIPPO 1 Lina Blažinčić (4. r. PŠ Veliki Raven), Marin Vručina (5. c), Pavle Prodan (5. d), Eugen Palić (5. e), Janko Antun Jakopović (5. e), u kategoriji HIPPO 2 Magdalena Picig (6. c), Domagoj Ščetar (6. b) i Marija Skrba (6. r.) te u kategoriji HIPPO 3 Matej Miklin (8. b) i Leon Pukec (7. d).

Pobjednici prvoga kruga sudjelovat će u državnom polufinalu u subotu 30. ožujka u SŠ „Ivan Seljanec” u Križevcima, gdje će se boriti za odlazak u Italiju na veliko finale kamo stižu najbolji natjecatelji iz 32 zemlje svijeta.

Testiranje su provele učiteljice i učitelji engleskoga jezika: Barica Blagaj, Zlatko Smetiško, Gordana Horvat Mesić i Martina Fiamengo Koretić te Irena Horvat koja je bila koordinatorica natjecanja.

Pod geslom English Without Borders (Engleski bez granica) organizatori natjecanja Global Input i Global Hippo Association žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava. Na natjecanje pozivaju sve mlade od 9 do 19 godina, a ove ih se godine iz dvadesetak zemalja svijeta prijavilo više od 22 tisuće.

Tekst: Dunja Rebić, 5. r.
Fotografije: Irena Horvat, uč.

Komentari