ŽUPANIJSKA NATJECANJA
Odlični uspjesi na županijskoj razini

napisao Izvor Osmodec Urednik

Odlični uspjesi na županijskoj razini

Sredinom veljače započela su županijska natjecanja u znanju i vještinama. Pogledajte kakve su uspjehe postigli naši učenici!

 

Učenici naše škole sudjelovali su na mnogim župnijskim natjecanjima: iz hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika, matematike, fizike, kemije, biologije, povijesti, geografije, tehničke kulture, vjeronauka.

Vjeronauk

Naša je škola 30. siječnja bila domaćin međuškolskog/županijskog natjecanja iz vjeronauka (vjeronaučne olimpijade). Na natjecanju je sudjelovalo jedanaest škola. Našu su ekipu činila četiri učenika: Igor Horvat (7. e), Ana Kovačević (7. e), Ivana Sokač (7. e)  i Benjamin Šćetar (7. e). Osvojili su 10. mjesto. Mentorica im je vjeroučiteljica Mihaela Ljutić.

Stolni tenis

Na županijskom natjecanju u stolnome tenisu koje se održalo 5. veljače u Koprivnici ekipa dječaka, koju čine Gabrijel Bosek, Ivan Devčić, Ivan Matejaš i Mario Stjepan Matoić, osvojila je 1. mjesto te će se natjecati na državnom natjecanju. Mentorica im je profesorica Marjana Fržović.

Engleski jezik

U Koprivnici je 26. veljače održano županijsko natjecanje iz engleskog jezika. Matej Miklin (8. b) pod mentorstvom profesora Zlatka Smetiška osvojio je 2. mjesto.

Njemački jezik

Županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika održano je  27. veljače u Sokolovcu. Među učenicima koji njemački jezik uče kao prvi strani jezik Matej Miklin (8. b) osvojio je 2. mjesto. U kategoriji učenika kojima je njemački drugi strani jezik (izborni) Kristina Kos (8. a) osvojila je 1. mjesto te će sudjelovati na državnom natjecanju. Mateja i Kristinu pripremao je profesor Kruno Puškar.

Matematika

Županijsko natjecanje iz matematike održano je u Kloštru Podravskom 28. veljače. Na natjecanju su sudjelovali Filip Komarica (4. r.) koji je osvojio 2. mjesto i Vedrana Podravec (4. r.) koja je zauzela 5. mjesto. Mentorica im je učiteljica Ksenija Legradić. Ivan Vujčetić, učenik petog razreda, pod mentorstvom učiteljice Katarine Mijić osvojio je drugo mjesto.

Tehnička kultura

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture održano je 1. ožujka u Novigradu Podravskom. Natjecalo se 58 učenika od 5. do 8. razreda. Najbolje plasirane učenice u svojoj kategoriji bile su učenice naše škole: Ana-Marija Vuković, 2. mjesto u kategoriji graditeljstvo i Iva Novosel, 3. mjesto u kategoriji maketarstvo i modelarstvo. Mentor im je učitelj Marijan Ivanović.

Fizika

Na županijskom natjecanju iz fizike održanom 5. ožujka u Koprivnici natjecala su se tri učenika naše škole pod mentorstvom učitelja Lea Kranjeca. Matej Miklin (8. b) osvojio je 1. mjesto, Dario Konjačić (8. c) 4. mjesto, a Luka Vuković (8. a) 7. mjesto.

Kemija

Županijsko natjecanje iz kemije održano je u Rasinji 6. ožujka. Natjecalo se petnaest učenika 7. razreda od kojih je Dunja Kudeljnjak (7. b) osvojila drugo mjesto, Ana Kopilović (7. e) peto, a Klara Knežević (7. a) šesto mjesto. Od učenika 8. razreda, kojih je bilo jedanaest, Matej Miklin (8. b) osvojio je 2. mjesto, a Jakov Ivanček (8. b) 8. mjesto. Mentorica im je učiteljica Marija Biljan.

Povijest

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je 8. ožujka u Goli. Sudjelovali su učenici 7. razreda naše škole: Mario Stjepan Matoić osvojio je 6. mjesto, a Iva Hrg 10. mjesto. Mentorica im je profesorica Vedrana Rađa.

Biologija

Županijsko natjecanje iz biologije održano je 12. ožujka u Drnju. Pod mentorstvom profesorice Petre Kačarovski učenica Klara Knežević (7. a) osvojila je 1. mjesto, a Katja Đurin (8. c) 4. mjesto.

Hrvatski jezik

Na županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika 13. ožujka u Orehovcu natjecale su se dvije naše učenice. Lea Lovreković iz 7. d (mentorica profesorica Martina Iveković) osvojila je 3. mjesto. Kristina Kos iz 8. a (mentorica profesorica Danijela Zagorec) osvojila je 2. mjesto.

Kros

Na županijskom natjecanju u krosu održanom 14. ožujka u Đurđevcu ekipa dječaka u sastavu Matej Pavić, Andrej Pavić, David Dudek i Roberto Gregurić osvojila je 1. mjesto te je upućena na državno natjecanje. Mentorica im je profesorica Marjana Fržović.

Geografija

Na županijskom natjecanju iz geografije, koje se održalo 18. ožujka u Koprivnici, sudjelovali su učenici David Lučki (8. a) i Ivan Vujčetić (5. a) pod mentorstvom profesorice Ruže Zlatar. Oba su učenika osvojila 4. mjesto.

Rukomet

U utorak 2. travnja održano je županijsko natjecanje u rukometu za 5. i 6. razrede. Ekipa dječaka naše škole osvojila je 2. mjesto, a djevojčice 1. mjesto. Trenerica im je profesorica Marjana Fržović.

Košarka

Županijsko natjecanje iz košarke za učenike 6. i 6. razreda održano je 5. travnja. Naša ekipa dječaka pod vodstvom profesorice Marjane Fržović osvojila je 1. mjesto.

Tekst: Lea Štragelj, 8. r.
Fotografije: Katarina Mijić, Kruno Pušar, Marjana Fržović,
Ruža Zlatar, Vedrana Rađa, Petra Kačarovski

Povezani članci