KAZALIŠNA PREDSTAVA
Odlična predstava o životu mladih

napisao Izvor Osmodec Urednik

Odlična predstava o životu mladih

Naši su učenici imali priliku u Hrvatskome domu gledati odličnu predstavu o utjecaju interneta i društvenih mreža na svakodnevni život

Učenici naše škole prisustvovali su 12. ožujka u dvorani Hrvatskoga doma predstavi #generacija Teatra „Tirena”. Predstavu je za osnovnoškolce organiziralo Pučko otvoreno učilište Križevci.

Predstava govori o štetnosti interneta. Tijekom predstave pratimo djevojku Iskru koju glumi Nikolina Ljuboja i niz drugih likova koje igra Ivan Bošnjak: operacijski sustav po imenu Božo, Iskrina prijatelja Hrvoja i prijateljicu Maju, Iskrine roditelje, psa iz mobilne aplikacije, lik iz videoigre i nepoznatog mladića s chata. Iskra većinu vremena provodi online, ne izlazi iz kuće te se zbog toga počinje osjećati tužno i usamljeno. Predstava završava pozitivnom porukom mladima: Iskra gasi računalo i odlazi k prijateljima.

Redateljica predstave je Tina Hofman, tekst i dramaturgiju osmislila je Nina Horvat, zvuk je oblikovao Darko Horvat, kostimografkinja je Lucija Smolčec, a dizajn je osmislio Karlo Pocrnić.

Tekst: Dunja Rebić, 5. r.
Fotografije: tirena.hr; MVR

Povezani članci