Top
Školska godina 2018./2019.Uspjesi

15. GRADSKE SPORTSKE IGRE
Veliki pehar opet u našim rukama

Veliki pehar opet u našim rukama

Tradicionalno sportsko natjecanje dviju križevačkih osnovnih škola održalo se i ove godine krajem studenoga. Naša je škola pobijedila rezultatom 16:9!

U četvrtak 22. studenoga i u petak 23. studenoga održane su 15. Gradske sportske igre, na kojima su pobjedu odnijeli naši učenici s rezultatom 16:9. Prvoga dana natjecali su se učenici nižih, a drugoga dana učenici viših razreda, i to u graničaru, šahu, štafeti, rukometu, košarci, nogometu, odbojci i potezanju užeta.

Na otvorenju igara sportaše i sportašice pozdravio je Draženko Kovačić, tajnik Zajednice športskih udruga koja je organizator natjecanja. Igre je otvorio zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević. Na natjecanju je sudjelovalo oko 750 učenika i učenica.

Kao i svake godine, na kraju gradskih igara najuzbudljivije su štafetne utrke, jedna od najtežih sportskih disciplina u kojima je potrebna brzina i usredotočenost. Posebno je zanimljiva bila štafetna utrka učitelja i roditelja.

Medalje i pokal uručili su proslavljeni peterostruki atletski olimpijac i tajnik Zajednice sportova županije Branko Zorko i član Upravnog odbora Zajednice športskih udruga Križevaca Josip Šikić.

Tekst: Lea Štragelj, 8. r.
Fotografije: Dunja Rebić, 5. r.; prigorski.hr; Facebook
Zajednice sportskih udruga Križevci

Povezani članci
DJEČJE AKTIVNO LJETO
I ljeti je znanost zabavna

Osnovna škola Ljudevita Modeca bila je krajem kolovoza domaćin Dječjeg aktivnog ljeta, na kojemu su učitelji i volonteri iz Hrvatske Read more

BLAGDAN SV. MARKA KRIŽEVČANINA
Predavanje o doprinosu križevačkih škola štovanju sv. Marka

Povodom proslave blagdana sv. Marka Križevčanina profesorica Martina Valec-Rebić održala je predavanje „Doprinos križevačkih škola štovanju sv. Marka Križevčanina” u kojemu Read more