34. ĐURĐEVO POD LIPOM
Tri razreda nastupila pod gorjanskom lipom

napisao Izvor Osmodec Urednik

Tri razreda nastupila pod gorjanskom lipom

Naši učenici pjevali, plesali, recitirali i glumili pod vodstvom učiteljica Sandre Maurović, Suzane Balić i Josipe Rabadžije na manifestaciji Đurđevo pod lipom

Učenici 1. c razreda

Đurđevo pod lipom ove je godine iznimno zbog lošeg vremena održano dva dana kasnije, 26. travnja. Kao i prijašnjih godina Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo „Lipa” okupilo je mnoštvo sudionika iz dječjih vrtića, škola, kulturno-umjetničkih društava i udruga, među kojima su nastupili i naši učenici.

Učenici 1. c razreda pod vodstvom učiteljice Sandre Maurović i uz stručnu pomoć voditelja KUD-a Križevci Josipa Šatraka otplesali su nekoliko narodnih plesova u narodnim nošnjama. Učenici 4. b razreda (učiteljica Suzana Balić) i 4. c razreda (učiteljica Josipa Rabadžija) izveli su niz recitacija, igrokaza i pjesama.

Na početku programa okupljanima su se obratili predsjednica „Lipe” Danijela Švagelj i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel. Posjetitelji su imali priliku čuti tekst povelje kralja Bele IV. kojom je Križevcima dao iste povlastice kao zagrebačkom Griču i Kaptolu, koji je pročitala voditeljica programa Željka Kržek Novosel. Nastupila su također i djeca iz Dječjeg vrtić Križevci i Dječjeg vrtića „Zraka sunca”, Dječji zbor „Kristalići”, Križevačke mažoretkinje, Udruga „Prigorsko srce“, Kulturno umjetnička udruga „Potkalnički kraj” te Klara Prosenečki.

Đurđevo se u Križevcima pod gorjanskom lipom održava od 18. stoljeća, a u organizaciji Društva „Lipa” ovo je bila 34. manifestacija.

Tekst: Magdalena Božić, 8. a
Fotografije: MVR

Povezani članci