4. OMIŠ GUITAR FEST
Ema i Jakov izvrsni na gitarističkom natjecanju

napisao izadmin5

Ema i Jakov izvrsni na gitarističkom natjecanju

Ema Golubić i Jakov Cetl na Omiš guitar festu, međunarodnom natjecanju u gitari, osvojili su prvu nagradu

Dodjela nagrada

Dodjela nagrada

U travnju se po 4. put se održalo međunarodno gitarističko natjecanje Omiš guitar fest koje organizira Udruga „Male žice” u suradnji s Centrom za kulturu Omiš. Na natjecanju su izvrstan plasman osvojili Ema Golubić (5. a) i Jakov Cetl (6. a), koji su se natjecali u II. kategoriji, pod vodstvom profesorice Tamare Perc. Ema je osvojila prvu nagradu, drugo mjesto, a Jakov ju je slijedio osvojivši treće mjesto u prvoj nagradi.

Jakov Cetl osvojio je treće mjesto u prvoj nagradi

Jakov Cetl osvojio je treće mjesto u prvoj nagradi

Kako je izgledao festival i njihov nastup, ispričala nam je Ema.
– Bila sam vrlo uzbuđena jer sam se jako dugo pripremala za taj festival. Kada smo došli, dočekala nas je ugodna atmosfera. Svidio mi se koncert na kojem su nastupali izvrsni glazbenici Darko Bageski, Vojin Kocić, duo Danijel Cerović i Goran Krivokapić te Komorni ansambl Laurum iz Hrvatske. Uo
i nastupa miješali su mi se osjećaj sreće i uzbuđenosti, iščekivanja. Sve je prošlo kako sam priželjkivala. Kada mi je učiteljica javila rezulatate, nisam mogla vjerovati jer nisam očekivala da ću ostvariti tako veliki uspjeh. Ponosna sam na sebe i svoju učiteljicu jer bez nje ne bih mogla uspjeti! – smatra Ema.

Ema Golubić osvojila je drugo mjesto u prvoj nagradi

Ema Golubić osvojila je drugo mjesto u prvoj nagradi

Nije izostao ni turistički obilazak dalmatinskih gradova.
– Nakon nastupa sa svojim sam roditeljima posjetila Split i Trogir. Njihove znamenitosti su me zadivile: Dioklecijanova palača, katedrala sv. Lovre, kanjon rijeke Cetine… Nadam se da ću se opet tamo vratiti – ispričala je Ema, kojoj želimo još puno sličnih uspjeha.

Emin nastup

Emin nastup

Tekst: Ana Valičević, 8. b
Fotografije: iz Eminog albuma

 

Povezani članci