KNJIŽEVNI SUSRET
Kušec opet u našoj školi

napisao izadmin5

Kušec opet u našoj školi

Krajem travnja našu je školu po drugi put ove školske godine posjetio književnik Mladen Kušec

Kušec se predstavio učenicima prvog i drugog razreda

Kušec se predstavio učenicima prvog i drugog razreda

Mladen Kušec predstavio je svoje knjige učenicima prvog i drugog razreda učiteljica Sandre Poje, Lucije Martinčić i Nataše Majnarić. Na početku susreta učenici 2. c razreda izveli su kratak program. Luka Pleše najprije je književniku darovao plišani cvijet, a zatim su Ivona Kovačić, Viktor Koren, Dorijan Posavec, Sofija Krnjak, Tea Davosir, Dorijan Tačković i Laura Tomašić postavljali zagonetke iz Kušecove knjige „Pitalice skitalice”, na koje su ostali učenici prilično dobro znali odgovore. Maja Rakamarić i Lucija Peremin izrecitirale su Kušecove pjesmice na kajkavskom narječju.

Učenici su pripremili program od Kušecovih pjesama i zagonetki

Učenici su pripremili program od Kušecovih pjesama i zagonetki

Djeca su se oduševila kad je Kušec rekao da su Križevci njegov prapragrad i da je njegov praprapradjed, rođen daleke 1646. godine, bio kalnički šljivar. Na šaljive je načine pričao o zgodama i nezgodama svoje rodbine, a najviše je djecu nasmijala priča kako je Kušec kao mali morao čuvati osmero djece svoje tete u svom dvorištu, a nikako nije mogao sve paziti.

Kad je čitao pjesmu o svom djetinjstvu koju je napisao jednom dječaku, pozvao je dječaka Dorijana i s njim razgovarao kroz pjesmu. Djeca su se zamislila kad je Kušec rekao da su pijetli, kokoši i pilići zadnji dinosauri na zemlji. Pročitao je priču „Kako je nastala čokolada” iz knjige „Priče koje se smiju”u kojoj su djeca pokušavala pogoditi neke stihove. Na kraju je čitao šaljivu priču o životinjama uz koju ima i igra za djecu.
– Oduševljena sam književnikom, a najviše mi se svidjelo kad je Kušec pitao kako se glasaju životinje pa smo ih svi u isti glas počeli oponašati – ispričala je Larisa Kos, učenica 2. b razreda.

[ca_audio url=”https://www.izvor-osmodec.hr/wp-content/uploads/20130530_Bijela_vrana.mp3″ width=”450″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player”]

Emisija Mladena Kušeca Bijela vrana s učenicima 2. c razreda

Kušec je iskoristio posjet našoj školi da snimi nekoliko naših učenika za svoju radioemisiju Bijela vrana. Kako je toga dana učenik 6. a razreda Luka Srbljinović našao nečiji novac i odmah ga dao učiteljici, književnik da je intervjuirao.
– Mnogi su me dječaci zezali zašto nisam uzeo novac, no bilo mi je drago kad sam zbog svog dobrog djela razgovarao s književnikom Mladenom Kušecom – rekao je Luka.
Kušec je snimio i Luku Plešu, učenika 2. c razreda koji cijelu Šumu Striborovu zna napamet.

Učenicima su se svidjele Kušecove pjesme

Učenicima su se svidjele Kušecove pjesme

Tekst: Valjak Valentina, 8. b
Fotografije: Sandra Poje

Povezani članci