PREDAVANJE O OTPADU
Naučili razliku između otpada i smeća

napisao izadmin5

Naučili razliku između otpada i smeća

Učenici 2. c razreda sredinom svibnja imali su predavanje o zbrinjavanju otpada koje je održala ekologinja Dijana Mijač-Dretar iz Komunalog poduzeća Križevci

Najmlađi učili o zbrinjavanju otpada

Najmlađi učili o zbrinjavanju otpada

  Iz predavanja Dijane Mijač-Dretar iz križevačkog Komunalnog poduzeća učenici 2. c razreda učiteljice Sandre Poje naučili su mnogo o razlici između otpada i smeća. Uz prezentaciju su naučili razlikovati kantu za korisni otpad od one za smeće, vidjeli su slike starog i novog odlagališta smeća te gledali kratak promotivni film o razvrstavanju otpada.Predavanje se učenicima svidjelo, a ono je nastavak edukacije djece koje posljednjih godina provodi Komunalno poduzeće jer smatraju da je obrazovanje ključni čimbenik za uspješnost programa odvojenog sakupljanja otpada.
– Najzanimljivije mi je bilo kada je govorila o odlagalištu otpada u Ulici Ivana Lepušića. Nekada je odlagalište bilo samo hrpa smeća, a danas je to zeleni brijeg – rekla je Ozana Zagorec.
Predavačica je zamolila učenike da sve što su naučili objasne i svojim ukućanima.
– Sve mi je bilo jako zanimljivo i drago mi je što sam naučila nešto o pravilnom zbrinjavanju otpada – smatra Sofija Krnjak.

Tekst: Dino Davosir, 8. b
Fotografija: Sandra Poje

Povezani članci