AKCIJA HRVATSOGA CARITASA
Učenici skupili 3783 kuna za obitelji u potrebi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici skupili 3783 kuna za obitelji u potrebi

 

Naši se učenici već niz godina odazivaju božićnoj akciji Hrvatskoga Caritasa. Ove su godine kupnjom narukvica sakupili veliku svotu 

Svake godine naša škola sudjeluje u Caritasovoj akciji „Za tisuću radosti – Probudi dobro u svijetu”. Ove godine su učenici skupili 3783 kuna. Skupljalo se po 5 kn, a za zahvalu bi djeca dobila narukvice s vrijednim porukama. Vjeroučiteljice Valentina Jurišić i s. Pia Herman bile su animatorice djece u ovom projektu.

Programom „Za 1000 radosti” Hrvatski Caritas od 2003. godine, a u predbožićno vrijeme napose, u zajedništvu s biskupijskim Caritasima te mrežom župnih Caritasa, diljem Hrvatske nastoji pokrenuti ljude na pomoć obiteljima nezaposlenih, višečlanim obiteljima, braniteljskim obiteljima, obiteljima koje su u dugovima, obiteljima u kojima je netko od članova teško bolestan – onima koje dugotrajna teška ekonomska situacija najbolnije pogađa. U tom razdoblju konkretna pomoć stigla je do desetaka tisuća obitelji u nevolji, a uz nju ohrabrenje i nada – i radost uz poruku: „Niste sami!”

sa stranice Hrvatskoga Caritasa

Tekst: Ana Širjan, 6. r.
Fotografije: Mirjam Balen, 6. r.

Povezani članci