Top
PredstavljamoŠkolska godina 2018./2019.

ANA-MARIJA VUKOVIĆ, DJEČJA DOGRADONAČELNICA
U slobodno vrijeme druži se s prijateljima, crta, igra nogomet i čuva nećakinju

U slobodno vrijeme druži se s prijateljima, crta, igra nogomet i čuva nećakinju

Ana-Marija Vuković nedavno je postala prva dječja dogradonačelnica. Odlična je učenica šestog razreda, uspješna i u izvannastavnim aktivnostima. Živi u Gračini, ima petero braće i dvogodišnju nećakinju, a slobodno vrijeme provodi u igri i druženju s prijateljima

Ana-Marija Vuković prva je križevačka dječja dogradonačelnica

U gradskoj vijećnici 26. studenog održano je Dječje vijeće grada Križevaca. Bilo je sedam vijećnika koji su između sebe birali gradonačelnika i njegove zamjenike. Svaki učenik se predstavio i izrekao svoje ideje. Našu su školu predstavljali Ivan Vujčetić, Dunja Kudeljnjak i Ana-Marija Vuković. Ana-Marija je izabrana za dogradonačelnicu.

Ana-Marija je učenica 6. razreda, vrlo je marljiva i odgovorna. Smatra da su ju te osobine dovele do mjesta dječje dogradonačelnice.

‒ Mislim da su me prijatelji iz razreda predložili za gradsko vijeće zbog odličnih ocjena u školi i povjerenja da ću odraslima dobro prenijeti njihove ideje kako poboljšati život djece u gradu. ‒ rekla nam je Ana-Marija.

Ana-Marija je odlična učenica, a istaknula se i sudjelovanjem u različitim izvannastavnim aktivnostima.

‒ Do sada sam sve razrede prošla s odličnim uspjehom. Niže razrede polazila sam u Križevačkoj Poljani. Kad sam došla u gradsku školu, nije mi se bilo lako priviknuti na novi prostor, prijatelje, profesore. Ali na kraju sam se privikla, čak nije bilo toliko strašno kako sam zamišljala u početku. Najdraži predmeti su mi Matematika, Hrvatski i Engleski jezik. – otkrila je.

Na školskom izletu u Puli

‒ U drugom razredu sudjelovala sam na školskom kvizu o Andersenovim bajkama i osvojila drugo mjesto. Ove godine sam početkom prosinca sudjelovala na Večeri matematike, a moj likovni rad bio je izložen na međunarodnoj likovnoj izložbi „Boje moga grada” koju je naša škola pripremila povodom proslave 20. obljetnice suradnje s talijanskom udrugom „Bimbo chiama bimbo”. ‒ ispričala je Ana-Marija o svojim uspjesima.

Ana-Marija slobodno vrijeme provodi u igri i druženju s prijateljima.

‒ U slobodno vrijeme često igram nogomet s prijateljima i dobro mi ide. Volim crtati i bojati. Omiljena hrana mi je pizza, a boja plava. Nisam često na mobitelu, a kad jesam, igram igrice ili pročitam neku zanimljivost na internetu. Jedan sat dnevno sam na mobitelu i sama znam kad mi je dosta. Prijatelji me često pitaju zašto toliko učim, a ja im predložim da i oni više uče jer će se tako moći upisati u neku dobru srednju školu, što je korisnije nego da cijelo vrijeme provode za računalom ili mobitelom. Volim se družiti i s prijateljicama u školi, često razgovaramo o aktivnostima na koje idu, kao što su odbojka i ritmika. – objasnila je Ana-Marija.

Ana-Marija voli igrati nogomet s prijateljima.

Ana-Marija ima višečlanu obitelj pa je u njihovome domu uvijek veselo.

‒ Mama mi se zove Suzana, a tata Đuro. Imam petero braće: Matiju, Andriju, Filipa, Luku i Tina, a ja sam jedina kći u obitelji. Jedan brat je mlađi od mene, ostali su stariji. Najčešće se dobro slažem s braćom, ali znamo se i posvađati. ‒ uz smijeh priznaje Ana-Marija.

Ana-Marijina obitelj

Zanimljivo je da je Ana-Marija sa svojih dvanaest godina već teta.

‒ Moj najstariji brat ima dvogodišnju kćer Mašu koju ponekad čuvam i igram se s njom dok su njezini roditelji na poslu. To je jako zabavno. Moja nećakinja je vrlo slična meni i baš je slatka. ‒ ispričala je.

 

Tekst: Lana Hegedić, 5. b
Fotografije: iz Ana-Marijina albuma; MVR

 

Povezani članci
EUROPSKI PROJEKT
Rad s nadarenim učenicima

U našoj se školi od lipnja ove godine provodi europski projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced Read more

GABRIJEL BOŽIĆ
Osvojio čak tri prve nagrade na gitarističkim natjecanjima

Gabrijel Božić iz 5. b razreda jedan je od uspješnih učenika koji pohađaju našu školu. Uz redovnu nastavu trenira nogomet Read more