Top
Predstavljamo

GABRIJEL BOŽIĆ
Osvojio čak tri prve nagrade na gitarističkim natjecanjima

Osvojio čak tri prve nagrade na gitarističkim
natjecanjima

Gabrijel Božić iz 5. b razreda jedan je od uspješnih učenika koji pohađaju našu školu. Uz redovnu nastavu trenira nogomet u Nogometnome klubu Radnik i svira gitaru u Glazbenoj školi Alberta Štrige. Ove je školske godine na natjecanjima iz gitare osvojio čak tri prve nagrade! 

Gabrijel Božić

Učenik petog razreda Gabrijel Božić već neko vrijeme niže uspjehe u sviranju gitare, a ove je školske godine osvojio čak tri prve nagrade. Prvu je osvojio u travnju na Zagreb guitar festivalu, a zatim je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu sudjelovao na 57. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa te osvojio prvu nagradu i drugo mjesto.  Na 10. međunarodnom natjecanju Poreč fest koje se održalo u svibnju u Poreču osvojio je prvu nagradu i prvo mjesto.

Nastup na Poreč festu gdje je osvojio prvo mjesto.

Gabrijel trenutno polazi četvrti razred Glazbene škole Alberta Štrige.

– U prvom razredu glazbene škole išao sam s profesoricom Tamarom Perc na natjecanje u Omiš i osvojio prvu nagradu s petim mjestom. U drugom razredu sudjelovao sam na međunarodnim natjecanjima u Omišu, Poreču i Zagrebu. U trećem razredu nisam išao na natjecanja jer sam dobio novu učiteljicu, Eminu Trivanović te sam se još privikavao na nju. – ispričao je Gabrijel o svojim prvim uspjesima.

Na 57. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.

Zanimalo nas je kako je uopće počeo svirati gitaru i zašto baš gitaru.

– Zapravo sam htio biti bubnjar, ali mi je tata rekao da je gitarist ipak glavni u bendu. Tada sam poželio naučiti svirati gitaru. U glazbenu školu krenuo sam u drugom razredu osnovne škole i u početku sam se mučio s držanjem gitare, ali s vremenom sam sve savladao. – rekao je Gabrijel.

Kako se najčešće do uspjeha dolazi trudom i radom, i Gabrijel svoje uspjehe može zahvaliti marljivom vježbanju. Gabrijel  na svojoj Alhambra gitari vježba najmanje sat vremena dnevno.

– Da bi bili dobar gitarist, morate imati „agresivne” ruke i dobru gitaru. – otkrio je.

Gabrijel planira upisati i srednju glazbenu školu, a volio bi jednoga dana postati profesor gitare.

Dodjela nagrada na Poreč festu.

Osim što odlično svira gitaru, Gabrijel i odlično pjeva te pod mentorstvom učiteljice Sandre Poštić često nastupa na različitim priredbama koje organizira naša škola. Tako je pjevao na večeri talijansko-hrvatskih kulturnih veza, na županijskoj smotri Lidrano, na Dječjem “Kranjčiću” i na dodjeli svjedodžaba učenicima osmoga razreda. Aktivan je član i dječjega župnog zbora u crkvi sv. Ane, koji vodi s. Pia Herman.

Nastup na večeri talijansko-hrvatskih kulturnih veza s Dunjom Rebić.

Gabrijel voli i sport. Četiri je godine trenirao karate i dvije godine atletiku, a sad trenira nogomet za Nogometni klub Radnik  te i tu postiže zapažene rezultate.

Utakmica na Spravišću.

– Nogomet mi dobro dođe za formu, no glazba mi je ipak draža. Slobodno vrijeme provodim sa svojom obitelji. Majka mi je vjeroučiteljica, a tata je informatičar. Imam dvije sestre, Magdalenu od 10 godina i Mariju od 3 godine, te brata Benedikta koji ima 6 godina. S njima se rado družim i igram. – ispričao je Gabrijel.

S novinarima Izvora.

 

Tekst: Luka Štefoić, 5. r.
Uređenje teksta: Lea Štragelj, 8. r.
Fotografije: iz Gabrijelova albuma; MVR

Povezani članci
KARLO GRŠIĆ, MLADI MOTOCIKLIST
„Jednog bih dana volio voziti Ducati”

Mnogi naši učenici imaju zanimljive hobije. Otkrili smo izuzetnog dječaka sa zanimljivim hobijem kojeg vam želimo predstaviti. Njegovo je ime Read more

ANA-MARIJA VUKOVIĆ, DJEČJA DOGRADONAČELNICA
U slobodno vrijeme druži se s prijateljima, crta, igra nogomet i čuva nećakinju

Ana-Marija Vuković nedavno je postala prva dječja dogradonačelnica. Odlična je učenica šestog razreda, uspješna i u izvannastavnim aktivnostima. Živi u Read more