Top
Događanja

MALI HUMANITARKO
Mali humanitarci u Crvenom križu u Zagrebu

Mali humanitarci u Crvenom križu u Zagrebu

Članovi učeničkih skupina ‘Mali humanitarko’ obišli Edukacijski centar HCK u Zagrebu

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je u utorak 24. rujna 2019. u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ organiziralo posjet Edukacijskom centru HCK u Zagrebu za članove učeničkih skupina i njihove voditelje iz tri partnerske osnovne škole, Koprivnički Ivanec, Molve i Ljudevita Modeca, Križevci te suradnike i partnere u projektu.

U sklopu Edukacijskog centra Hrvatskog Crvenog križa nalazi se multimedijski, interaktivni edukativno-izložbeni prostor, pomno osmišljen i prilagođen djeci školskog uzrasta s didaktičkim materijalima i audio-vizualnim sustavom na kojemu su im prezentirani edukativni video i audio zapisi.

Pomoću interaktivnoga i multimedijskoga edukativnog sadržaja učenici su saznali sve o temama zdravstvenog odgoja, dobrovoljnom darivanju krvi, interventnim timovima Crvenog križa, aktivnostima koje se provode u kriznim situacijama, opasnostima na internetu, trgovanju ljudima, diskriminaciji, ovisnosti o alkoholu i drogama te o povijesti humanitarnih organizacija, osnivanju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i istaknutim humanitarcima u povijesti.

Nositelj projekta ‘Mali humanitarko’ je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac te Osnovna škola Koprivnički Ivanec, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i Osnovna škola Molve.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, na temelju provedenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije’.

 

Tekst i fotografije: Antonija Habajec

Povezani članci
SAJAM RUKOTVORINA
Izrađivali straničnike od prirodnih materijala

Učiteljica Vedrana Rađa držala je radionicu izrade straničnika od prirodnih materijala na sajmu Pozdrav jeseni

PRIREDBA DOBRODOŠLICE
Dočekali novih stotinu učenika

U petak  9. rujna u sportskoj dvorani naše škole održala se priredba koju su kao dobrodošlicu novim prvašićima pripremili učenici Read more